Lukk søk

Elitehockeyligaen

July 15, 2023

Myrvolds siste brikke: - En klassecenter skal inn

Stavanger Oilers fikk på plass sine to siste importer denne uken og er fulltallige mens Vålerenga leter etter en center som skal komplettere troppen på Jordal.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg

- Han må være god.

Vålerenga og sportssjef Anders Myrvold har lagt listen høyt når Tobias Lindström skal erstattes. Det krever mye jobb, research og gjerne også en del kroner.

- Vi har en rimelig full tropp, men det er noen ting vi jobber med. Spesielt en center. Der er det viktig at vi er nøye. Det koster også penger for det er en klassecenter som skal inn, sier Myrvold til nitten.no.

- Hvor leter dere?

- Overalt, egentlig!

Ingen Haga

Michael Haga kunne fylt den rollen, men takket nei til Vålerenga og signerte etter hvert for gamleklubben Frisk Asker. Det betyr samtidig at centeren som vil ende opp på Jordal neppe vil ha norsk pass.

- Det er veldig vanskelig. Sett bort fra Haga er det ikke så mange nordmenn som er ledige og innehar de kvalitetene, sier Myrvold.

- Begynner vi for høyt, koster det veldig mye penger. Men vi så det i semifinalene i vår at skal man dominere der, må man holde godt SHL-nivå. Så bra er denne ligaen. Da sier det seg selv at det ikke er så lett å finne de spillerne. De får tilbud derfra også. Og går man ett hakk ned, kan man bomme, påpeker Myrvold.

- Er dere i nærheten av å lande noen?

- Vi jobber med masse, men det er så vanskelig å si.

- Det kommer ikke mer enn én center før seriestart?

- Men sannsynligvis ikke, men vi jobber hele tiden så får vi se.

Ut og inn

Nyansatte Myrvold har tidligere fortalt nitten.no at han mener Vålerenga ikke kan konkurrere på samme hylle som Stavanger Oilers og Storhamar, de to klubbene som endte foran VIF på tabellen, i spillerjakten.

Mitch Gillam, Justin Hamonic, Stefan Espeland, Joachim Lunde Hermansen, Villiam Strøm, Daniel Sørvik, Darien Craighead, Filip Lalande, Tobias Lindström, Rasmus Ahlholm og Andreas Martinsen forsvinner alle fra Jordal.

Linus Rosdahl, Benjamin Byrkjeland, Gabriel Koch, Linus Rosdahl, Daniel Bøen Rokseth og Joona Partanen er Myrvolds sommersigneringer.

- Det er noen åpninger, men det er også helt bevisst. Vi ser litt av hvordan sesongen blir når det kommer til skader og prestasjoner.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form