Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 11, 2023

Myhre klar for sin fjerde klubb denne sesongen: - Blir kult!

Sparta-trener Sjur Robert Nilsen er spent på å se Jonas Myhre (18) de neste ukene og håper backen kan være en mann også for neste sesong i Sarpsborg.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

Ting har skjedd fort for Jonas Myhre de siste dagene. Unggutten er for tiden på U19-samling på Lillehammer der han fikk han en telefon fra Sparta.

Allerede neste dag var partene muntlig enige om en avtale ut denne sesongen, slik nitten.no omtalte, og fredag bekreftet Sparta signeringen.

- Det er dritkult at en så stor klubb som Sparta var interessert. Jeg gleder meg veldig og tror det blir bra. Inntrykket av både klubben og Sjur Robert Nilsen er veldig bra, sier den 187 centimeter høye backen til nitten.no.

Klubber nummer fire

Flyttingen til Sarpsborg denne helgen betyr at Myhre nok en gang må lære seg navnet på nye lagkamerater. Backen startet sesongen i Lørenskog, men meldte overgang til Manglerud Star i slutten av oktober.

Etter seks kamper forlot han et MS som da kollapset og fikk sjansen i Vålerenga. Myhre spilte to kamper for Fredrik Anderssons mannskap før han returnerte til Lørenskog i 1. divisjon.

Sparta blir dermed den unge backens fjerde klubb denne sesongen. Tirsdag kan det bli debut i blått mot Grüner i Sarpsborg.

- Det har vært kult å bli kjent med nye mennesker og nye lag. Man skulle kanskje ønske det ikke hadde blitt så mange klubb-bytter, men det er bare å stå i det, sier Myhre.

Nå bytter han ut opprykkskamp med Lørenskog med gullkamp i Sarpsborg. Første økt med nye lagkompiser blir etter planen mandag.

- Lørenskog ønsker at spillere skal ta steget opp. Timingen kunne vært bedre med tanke play in i 1. divisjon, men jeg tror mange ville valgt det samme som meg.

Fulgt Myhre

Sparta-trener Nilsen sier klubben har fulgt Myhre en periode, og at det nå passet godt å styrke troppen med en back foran serieinnspurten og det kommende sluttspillet.

- Vi har hatt Jonas på blokka, men da primært for neste sesong. Han er en spennende backtype. Vi har kikket på norsk backer en periode, og har også saumfart 1. divisjon for å se på noen av de yngre spillerne. Også med tanke på fremtiden. Der dukket navnet til Jonas opp ganske tidlig, sier Nilsen til nitten.no.

Denne uken at ble det bekreftet at Jonas Holøs ikke blir å se på isen denne sesongen. Jonas Meisinget har pådratt seg et brudd i tommelen, og også Miihkali Teppo har vært skadeplaget den siste tiden.

- Med tanke på bruddskaden til Meisingset ble dette enda mer aktualisert. Det er en god mulighet for oss til å se om Jonas er en type vi vil satse på videre og en bra mulighet for Jonas til å vise seg frem, sier Sparta-sjefen.

Holøs går nå inn i trenerteamet sammen med Nilsen, Sten Gunnar Jørgensen og Joni Puurula ut sesongen.

- Så får vi se hva som eventuelt skjer etterpå. Jonas skal bidra både inn mot backene og inn på andre områder i gruppa. Han har spilt på ekstremt høyt nivå og det er naturlig at han jobber mest opp mot backene, sier sportssjef Henrik Malmström til Sarpsborg Arbeiderblad.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form