Lukk søk

Fjordkraftligaen

July 6, 2021

MS skal være tålmodige: - Vi skal gi unggutta sjansen

Rune Molberg ønsker nå at MS skal være en arena hvor talenter skal få sjansen, og bryr seg svært lite om resultatene ikke kommer i morgen.

Vi bør ikke skru klokkene så langt tilbake hvor Manglerud Star både fikk og sendte spillere til NHL. Et relativt sjokk i hockey-norge hvor lille MS brått hadde et lag som få kunne forstå. Den tid er forbi og nå håper Rune Molberg at unggutta skal få sjansen til å bli gode i MS.

- Vi skal klare oss selv, også får vi heller prestere litt dårligere, forteller Molberg til Nitten.no

Kun toårskontrakter

Rune Molberg forteller til nitten.no at det er 8.plassen som fort blir en realitet for klubben på Manglerud, og at noe annet blir feil å snakke om.

- Vi kommer til å gjøre alt for å nå den 8.plassen, og det sikter vi for. Alt annet blir veldig feil å si føler jeg, fortsetter den sportslige lederen.

- Skal vi greie å bygge opp norske talenter og få talenter utenfor Manglerud-område, så holder det ikke med å være her kun en sesong. Derfor har vi bestemt at ingen unge spillere får spille hos oss hvis de ikke skriver under en kontrakt som varer i to år. Utvikling tar tid, og derfor ønsker vi å gjøre det på denne måten.

68-åringen forteller at det Bodø Glimt har gjort i fotballen, er noe som har inspirert MS-legenden i sitt arbeid med å løfte klubben igjen.

- I idretten så er det ikke feil å se seg over skuldrene, og det som Bodø Glimt har gjort er noe vi ser på. Vi ønsker å satse mye på ungdommen og har ansatt trenere som skal være med å bygge dem opp. Vi er ikke ute etter navn, men etter talent, forteller han.

Veldig fornøyde om dagen

Selv om 8 plassen er det store målet for MS, så er det mye positivt å finne i ishallen om dagen.

- Jeg er veldig fornøyd om dagen. Ansettelsen av Magnus Melby og Andreas Sollien er blant de viktigste signeringene vi har gjort. Melby kjører gutta bra om dagen, og jeg er helt sikker på at de kommer til å løfte MS fremover. I tillegg har vi utvidet samarbeidet med Wang også.

Hva tenker hovedtrener Corey Neilson om dette, Molberg?

- Vi har hele tiden vært ærlige med han, og han er innforstått med at han får et ungt lag å jobbe med kommende sesong.

Ved siden av Neilson skal Melby bidra med analysearbeidet og Mats Trygg fortsette som spillende trener. Mathias Trygg tar også en sesong til, og det er gode nyheter i garasjen.

- Trygg-familen er en del av veggene her, og de ønsker vi alltid å ha med videre. Det samme gjelder Mats Henriksen og Joachim Hermansen som har tjenestegjort i MS for nesten ingenting i mange år. Jeg er opptatt av å ta vare på slike spillere i klubben.

Skryter av Anders Gjøse og Sjur Robert Nilsen

Molberg følger med på de andre lagene i Fjordkraft-ligaen og ønsker å sende en assist med skryt i både nord og sørgående retning.

- Det må jeg virkelig si. Det som Gjøse har gjort i Storhamar med å få frem unggutter og gi dem sjansen er det bare å ta av seg hatten for. Utrolig morsomt å se dem forrige sesong, og se spillere utvikle seg. Vi sendte Robin Haglund Mathisen den veien, og jeg er ikke bekymret, forteller han videre.

- Samme gjelder Sparta og Sjur Robert Nilsen. Husker at jeg fortalte Erlend Lesund at han burde reise ned til Sarpsborg for å komme under vingene til Sjur Robert. Og se hvor han er i dag. Og ikke minst Emil Lilleberg. All honnør, og nå ønsker vi å ta det steget, slikt at vi også kan utvikle dem i Manglerud Star, forteller den tidligere ishockey-treneren.

Avslutningsvis så kan Molberg fortelle at de har kommet til enighet med den svenske unggutten Hampus Sjöbrink som kommer fra Växjö U20. Sjöbrink er fetteren til Jesper Öhrvall som ankom MS på nyåret, men fikk ingen kamper for Manglerud-klubben. I tillegg så skal to unggutter fra Storhamar tiltre troppen rimelig snart.

MS serieåpner mot Lillehammer i Manglerudhallen


Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form