Lukk søk

Fjordkraftligaen

November 12, 2021

MS-løft med «Stubben»: - Lysten har kommet tilbake de siste årene

Etter ti år uten klubbjobb trodde Knut Jørgen Stubdal trenerkarrieren var over. Men da Manglerud Star ringte, kom lysten umiddelbart.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

- Det er litt som å sykle. Når du først står der føles det som du har vært der hele livet.

Det sier Knut Jørgen Stubdal som 27. oktober ble ansatt som ny MS-trener da Corey Neilson takket for seg. Samme dag ledet han sin første økt på klubbnivå siden han i oktober 2011 fikk sparken i Lørenskog.

Siden har «Stubben» frem til 2016 fungert som assistent under Roy Johansen på landslaget.

- Det er moro å være tilbake. Jeg har savnet miljøet og alt rundt. Spenningene i kampene har vært et savn. Det er deilig å være tilbake, gjentar Stubdal.

- Trodde du at du var blitt hockeypensjonist før MS ringte?

- Det er jo fem år siden forrige jobb, så jeg var ikke sikker på at det var dette jeg skulle drive med. Det er jo litt lenge. Men lysten har kommet tilbake de siste årene. Da jeg fikk forespørselen kjente jeg at jeg hadde lyst.

Enklere spill

Manglerud Star innledet sesongen med overtidsseier over Lillehammer hjemme i «Garasjen», men siden fulgte 13 strake tap uten et eneste poeng før Neilson dro.

Stubdal rakk kun én økt før det ble et hederlig 3-1-tap borte mot serieleder Stjernen. Allerede to dager senere kom det første poenget siden serieåpningen hjemme mot Vålerenga.

3-2-tap i Sarpsborg og nok et poeng hjemme mot Ringerike har vist at MS ser ut til å kunne bli et konkurransedyktig lag utover i sesongen.

- Vi har vært bra med i alle kampene og kanskje også fått litt dårlig betalt. Den beste var kanskje den første mot Stjernen. Vi må få frem et spill som er godt nok til å berge plassen, sier Stubdal.

Trenerveteranen har allerede tatt noen grep rundt hvordan MS skal fremstå. Et enklere grunnspill har stått høyt på prioriteringslisten.

- Vi har gjort ting litt enklere for dem. Guttene har respondert bra på det. Det har fungert bra, syns jeg. Alle vet hva alle gjør. Da blir det også lettere for målvaktene. Det er sikkert tungt å jobbe så hardt i hver kamp, men vi må prøve på det.

Ta igjen Ringerike?

Fem poeng på 18 kamper betyr at de gule og grønne har sju poeng opp til naboen Grüner og 13 opp til Ringerike på åttendeplassen. Plan A i MS-leiren er å sikre ny kontrakt - enten via en plass blant de åtte beste eller i kvalifiseringsspillet.

- Å berge plassen er hovedmålsettingen, ja. Jeg føler Ringerike er såpass gode at de kommer til å ta en del poeng. Skal vi ta igjen dem er det ikke nok å slå dem og Grüner, men det trengs en del ekstrapoeng. Ingenting er umulig, men det er vanskelig, sier Stubdal.

Denne uken fikk han en ny mann i troppen da MS signerte Keegan Milligan - en 25-åring med fortid i diverse canadiske ligaer.

- Han har vært her noen uker og koster oss ingenting, så får vi se hvor god han er. Det har vært litt tynt, spesielt på forwardssiden, men det skjer ikke noe mer med troppen nå på denne siden av nyttår. Det er alltid ønskelig med en spiller inn, men det koster penger, sier MS-sjefen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form