Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 21, 2022

MS-kapteinen om krisen: - Som født og oppvokst Manglerud-gutt gjør man alt for klubben

Joachim Engebråten Hermansen er klar for å ta ekstra ansvar og motivere spillergruppen til nye tak i en vanskelig tid for Manglerud Star.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Den 28 år gamle Manglerud-gutten har opplevd det meste med klubben i sitt hjerte siden debuten på A-laget i 2013/2014-sesongen.

Søndag kom den kjedelige beskjeden om at klubbens fire importer er fristilt grunnet den økonomiske situasjonen i klubben, men Hermansen er motivert for å lede troppen videre i en krevende periode.

- Som født og oppvokst Manglerud-gutt gjør man alt for klubben. Vi får se litt hva fremtiden bringer, men i den rollen jeg har er man med på å motivere folk. At hverdagen vil bli annerledes er ingen hemmelighet, men det er ikke så mye annet å gjøre enn å stå i det, sier Hermansen til nitten.no.

- Vi må bare stole på at klubben har en plan og brette opp ermene.

Fire fristilte

«Vi har hatt noen tunge uker økonomisk og sportslig i Manglerud Star Ishockey Elite hvor styret har jobbet med en plan på å finne kortsiktige og langsiktige løsninger for klubben. Med sviktende publikum og få sponsorer har ikke satsingen vi la til grunn for sesongen gitt oss den økonomiske og sportslige effekten vi hadde håpet på, og vi må nå derfor igangsette en plan for å kutte kostnader», meldte MS selv søndag.

MS-ledelsen varslet i sommer en ny og frisk satsing med økt budsjett, men nå er Mitch Gillam, Darien Craighead, Parker Bowles og Jonathan Racine alle fristilt. Nestleder Ove Sundelius sa til nitten.no søndag at man ønsket å ta grep før man mistet kontrollen over økonomien.

- Da klubben signerte spillere og la opp budsjettet visste de jo ikke at det skulle gå slik i november. Jeg vil ikke si vi føler oss lurt, men satt i en vanskelig situasjon er man jo dessverre, sier Hermansen.

MS-troppen hadde fri søndag og samles til økt igjen mandag ettermiddag. Da regner kapteinen med å få mer informasjon om situasjonen i klubben og veien videre.

- Men det er jo ikke optimalt for hverken MS eller norsk hockey. Det er aldri bra at en klubb sliter økonomisk.

Gillam til Vålerenga

Hermansen forteller at MS-gjengen før dropp lørdag fikk vite at Ringerike-kampen ble den siste i klubben for enkelte av spillerne. Etter matchen ble det kjent at de fire importene er fristilte.

- Vi var enige om å stå sammen og kjempe på, men det gikk ikke veien. Jeg tror ikke det påvirket noe, men vet ikke.

Målvakt Gillam er allerede klar for Vålerenga og blir værende i Oslo. Hermansen håper også Craighead, Bowles og Racine har vist nok innledningsvis denne sesongen til at de får seg ny jobb raskt.

- Det bør ikke bli vanskelig. Kanskje de også får tatt et steg videre raskere enn de hadde håpet på nå selv om jeg ikke hadde inntrykk av at noen av dem ønsket å dra, sier 28-åringen.

Mister kvalitet

Torsdag reiser et ungt og norsk MS-mannskap til Fredrikstad for å møte Stjernen. Ti poeng skiller ned til Ringerike på kvalifiseringsplassen etter lørdagens tap.

- Det var kult i starten av sesongen da vi sparket bra for oss og viste litt skikkelige MS-takter. Det er noen år siden vi kunne slå alle og var med i alle kamper. Det er klart de fire importene, sammen med andre, var viktige bidragsytere der. Nå må noen andre stå frem og ta ansvar.

- Blir laget slagkraftig nok fremover?

- Kvaliteten synker. Emil Bejmo er med, men en av de beste rekkene i ligaen er splittet og en av de beste målvaktene borte. De har vært ekstremt viktige for oss og hadde styrket alle lagene i ligaen.

Trener Roy Johansen ønsket ikke å si så mye om situasjonen som har oppstått i drabantbyklubben søndag ettermiddag.

- Men det er selvfølgelig trist både for MS og norsk hockey. Dette er en beklagelig situasjon, sier Johansen til nitten.no.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form