Lukk søk

Elitehockeyligaen

July 3, 2023

MS-gjenreisingen har startet: - Vi jobber oss rundt i «fakturahaugen»

Matcher mot Stavanger Oilers og Vålerenga byttes ut med oppgjør mot Furuset 2 og Kråkene når MS skal vinne tilbake til tilliten i markedet.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

- Manglerud Star er nå klare for å begynne veien tilbake i norsk ishockey. Vi er klare for deltagelse i årets 2. divisjon og håper det er mange som fortsatt vil støtte oss.

Det skriver MS på sin hjemmeside der man oppfordrer personer som er glade i klubben til å kjøpe sesongkort. Som ventet og varslet ble det spill på nivå tre kommende sesong etter at klubben mistet lisensen for spill på toppnivå.

Og det er noe ganske annet enn kamper mot Stavanger Oilers, Vålerenga og Storhamar som venter de gule og grønne til vinteren.

MS innleder 2. divisjon med bortekamp mot Skien før samme motstander kommer på besøk til Oslo 1. oktober. De øvrige motstanderne kommende sesong blir Tønsberg, Kongsvinger, Kristiansand, Kråkene Moss, Tromsø og Furuset 2.

Nytt styre

Kjetil Martinsen har uttalt til nitten.no at han ønsker å hjelpe Manglerud Star på veien tilbake og er klar for nok en sesong på A-laget dersom tiden strekker til.

Også flere gamle helter skal ha stilt seg til disposisjon på veien tilbake mot toppen av norsk hockey.

- Flere av de «gamle» gutta er klare til å ta på seg jerna for nok en sesong for MS, og at vi snarest mulig kan ta et steg oppover i ligasystemet igjen, melder MS.

- Interimsstyret har jobber jevnt og trutt med rammene rundt laget for å rydde opp etter det gamle styret. Vi jobber oss rundt i «fakturahaugen», redusert gjelda og satt opp en plan for tilbakebetaling over flere år slik at det skal være mulig å klare våre forpliktelser overfor kreditorene, skriver klubben videre.

Da det ble klart at MS ikke fikk lisens for spill i de to øverste divisjonene, het det i pressemeldingen fra Norges Ishockeyforbund:

«Utvalget mener det godtgjort at MS, over tid, har drevet på en måte som ikke har vært forsvarlig. Utvalget mener i likhet med klubblisensutvalget at MS har en økonomisk situasjon som ikke gjør det mulig å gjennomføre sesongen 2023/2024 i NIHFs to øverste divisjoner».

Klubblisensutvalget pekte på at MS gikk 2,5 millioner i underskudd i 2022, reduksjon av egenkapitalen til minus 2,3 millioner og at revisors beretning for 2022 uttrykker bekymring om vesentlig usikkerhet om fortsatt drift da Oslo-klubben ikke ble tildelt lisens.

Offensive

Daværende MS-styreleder Ove Sundelius kalte avgjørelsen «skuffende, men kanskje ikke så overraskende». Han var samtidig tydelig at klubben ønsket seg raskt tilbake til toppen av norsk hockey.

Nå frir klubben igjen til sponsorene og ber om støtte for å få klubben på beina. Innlegget på klubbens hjemmeside er signert Per-Erik Ingjer, styreleder i breddeavdelingen og avsluttes med følgende budskap:

«Så kom igjen, elite trenger medlemmer og nye sponsorer. Vi har spillere, vi har et kampoppsett for divisjon 2, men vi trenger hjelp nå!»

- MS må som klubb også gjenvinne tilliten i det markedet som vi skal operere i etter at klubben har satt et kraftig negativt fotavtrykk i norsk hockey etter at vi ikke fikk lisens. Vi må derfor stable et helt nytt styre på beina. Jeg vet at det er noen gamle ringrever som er villige til å ta verv i klubben, men vi trenger flere frivillige og de bør komme fra Breddeavdelingen for å bringe nye krefter inn i styre og stell, skriver styrelederen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form