Lukk søk

1. divisjon

September 14, 2023

MS Elite er konkurs - breddeavdelingen kan redde 2. divisjonslaget

Manglerud Star Elite har begjært oppbud i Oslo tingrett - neste uke avgjør klubbens breddeavdeling om de tar over driften av klubbens 2. divisjonslag.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

8. oktober er det planlagt seriestart i 2. divisjon hjemme mot Tønsberg, men både kampen og hele sesongen står i fare etter at MS Elite onsdag begjærte oppbud.

Oppbudsbegjæringen i tingretten viser at MS-styret informerte om en gjeld på rundt tre millioner og eiendeler til en verdi av rundt 150.000 kroner.

- Breddestyret har som målsetting å jobbe for langsiktige løsninger som er bærekraftig for fremtidens A-lag, sier Julie Isaksen, nyansatt daglig leder i MS Bredde, til nitten.no torsdag morgen.

«Kjære MS-venner. På ekstraordinært årsmøte 29.08.23 for MS Elite der interimsstyret anbefalte videre drift, stemte et flertall av de frammøtte medlemmene for nedlegging av klubben. Etter gjennomgang av situasjonen med bistand fra advokat ble det konkludert at MS Elite innfrir krav om opphør. Grunnet nevnte er begjæring om opphør av Manglerud Star Ishockey Elite i dag sendt Oslo tingrett» skrev MS Elite på sin hjemmeside onsdag kveld.

Medlemmene avgjør

Manglerud Star Bredde har kalt inn til ekstraordinært årsmøte 19. september. Der skal det avgjøres om breddeavdelingen skal overtar driften av 2. divisjonslaget eller om den tradisjonsrike klubben mister sitt seniortilbud.

- Det er opp til våre medlemmer å avgjøre hvorvidt vi skal drifte A-laget kommende sesong i 2. divisjon, sier Isaksen.

- Manglerud Star Bredde er glade for at vi har solide spillere som vil stille opp for klubben og vil være med på veien mot nye MS, legger hun til.

Slik nitten.no tidligere har omtalt er Kjetil Martinsen og Mathias Trygg to av veteranene som blir med ned i 2. divisjon for å spille MS opp igjen.

- For klubben som helhet, og med tanke på junior- og breddeavdelingen, er det viktig minimum å være i 1. divisjon slik at barna kan ha noe å strekke seg etter. Et springbrett. Det er ikke 2. divisjon per nå. Det er ting som motiverer meg til å være med videre, har Trygg uttalt til nitten.no.

Mistet lisensen

Tidligere leder av interimstyret i MS Elite, Ove Sundelius, har uttalt til nitten.no at han fryktet for den tradisjonsrike klubbens fremtid ved nedflytting til 2. divisjon.

MS-satsingen kollapset før jul i fjor grunnet økonomiske problemer, importene forsvant, men Marius Trygg ledet likevel de gule og grønne til sluttspill. 

Så kom beskjeden at om at klubben ikke ble tildelt lisens for spill i de to øverste divisjonene kommende sesong. Etter det nitten.no kjenner til var ankeutvalget svært tydelige og samstemte da de avviste MS' anke i sommer.

Klubblisensutvalget pekte på at MS gikk 2,5 millioner i underskudd i 2022, reduksjon av egenkapitalen til minus 2,3 millioner og at revisors beretning for 2022 uttrykte bekymring om vesentlig usikkerhet om fortsatt drift da Oslo-klubben ikke ble tildelt lisens.

«Klubben har en særdeles utfordrende likviditet» og «klubben har høy gjeld i forhold til omsetning» het det i pressemeldingen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form