Lukk søk

Elitehockeyligaen

May 15, 2023

Mot MS-anke: - Frykter for klubbens fremtid

Manglerud Star opplever klubbens økonomiske situasjon som bedre enn Norges Ishockeyforbund mener den er og har ikke gitt opp håpet om spill på øverste nivå.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

- Skuffende, absolutt. Kanskje ikke så overraskende, men skuffende.

Det sier Manglerud Star-styreleder Ove Sundelius til nitten.no om søndagens dramatiske beskjed fra Norges Ishockeyforbund. Oslo-klubben får ikke lisens som kreves for spill i de øverste divisjonene neste sesong.

Mandag kveld samles klubbledelsen for å avgjøre veien videre. MS har 14 dager på seg til å anke avgjørelsen og holde liv i håpet om spill på øverste nivå.

- Det er styret som beslutter, men jeg syns vi skal anke. Hvis ikke vi kommer gjennom med den er det trist for MS, Oslo-hockeyen og egentlig norsk hockey. Det påvirker ganske mye.

Uenige

Klubblisensutvalget har pekt på at MS gikk 2,5 millioner i underskudd i 2022, reduksjon av egenkapitalen til minus 2,3 millioner og at revisors beretning for 2022 uttrykker bekymring om vesentlig usikkerhet om fortsatt drift.

«Klubben har en særdeles utfordrende likviditet» og «klubben har høy gjeld i forhold til omsetning» het det i søndagens pressemelding.

Ove Sundelius og MS-ledelsen ser ikke situasjonen på samme måte:

- Vi mener fortsatt det er gode muligheter, men vi kom ikke helt i mål før lisensutvalget fattet sin beslutning. Vi har mer å gå på og det jobber vi med. Situasjonen er ikke så dyster som de skal ha det til.

MS-ledelsen snakker med kreditorene og jobber for å få til en gjeldssanering i løpet av kort tid.

- Men det er ikke 100 prosent spikret enda. Det er også derfor vi ikke har fått lagt det frem for forbundet, men vi må bruke de 14 dagene nå godt. At de mener vi ikke kan betjente den gjelden vi har med et så lite budsjett kan jeg forsåvidt forstå, men hvis vi får ned gjelden ned mot halvert, og er på en handlingsplan over tre år, kan vi klare dette. Å ha et billig lag og billig apparat er vi vant til, sier styrelederen.

Gir ikke opp

Sundelius forteller at jobben med spillerstall og støtteapparat er satt på vent mens klubben jobber videre med å skaffe lisens. En mulig mellomløsning med spill i 1. divisjon har ikke MS-sjefen tro på.

- Vi venter litt svar rundt det, men personlig syns jeg ikke det er noe godt alternativ. Situasjonen er vanskelig. Alt henger sammen.

- Frykter du for klubbens fremtid?

- Absolutt. Det gjør jeg. Hvis ikke vi har et lag på toppen er det vanskelig å holde på talentene over tid. Da raser korthuset etter hvert. Så ja, jeg frykter for klubbens fremtid. Satsingen på U16, U18 og U20 blir vanskelig uten et seniorlag.

- Frustrerende?

- Ja, veldig. Men for å si det litt brutalt har vi som har vært en del av MS i mange år vant til at det ikke er lette dager. Vi har vært veldig gode til å få mye ut av lite.

- Tror du det ordner seg?

- Jeg håper. Jeg håper inderlig det gjør det.

Dersom forbundsstyrets vedtak blir stående, tar Comet over Manglerud Stars plass i den øverste divisjonen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form