Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 22, 2022

Mistet ny profil til Stjernen: - Økonomi er alltid en faktor

Lillehammer-ledelsen beskriver det som tøft å miste den lokale duoen Stian Kaltrud Nystuen og Christian Fosse til klubber de selv ønsker å være vel så gode som på én og samme uke.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er tøft å miste to så sentrale Lillehammer-gutter, sier daglig leder og sportssjef Atle Svensrud til nitten.no.

Christian Fosse flytter til Frisk Asker mens Stjernen igjen har sett til Lillehammer og sikret seg Stian Kaltrud Nystuen. Laget som sørget for sommerferie for LIK-gjengen i kvartfinalene hentet i fjor Brendan Ellis, Austin Cangelosi (via et kort opphold i Nottingham Panthers) og Håkom Imset Stormli samme sted.

- Vi hadde en god dialog med begge som av forskjellige grunner ville prøve noe nytt. Det må vi ha forståelse for. Samtidig er økonomi alltid en faktor, sier Svensrud.

Lokale gutter

Fosse har spilt i Lillehammer hele karrieren med unntak av et opphold i Ringerike, Tønsberg Viking og NAHL-klubben Brookings Blizzard. Nystuen har aldri ikledd seg noe annet enn LIK-drakt.

- Fikk de bedre økonomiske tilbud andre steder?

- Det må du høre med dem om. Det er kjedelig å utvikle spillere som andre tar, men sånn er det. Vi kan ikke bruke for mye tid og energi på det. Vi hadde en god dialog med begge to og det ble som det ble. Vi må bare brette opp ermene og jobbe videre.

- Begynner dere å bli lei av at Stjernen ser til Lillehammer i spillerjakten?

- Det spørs om ikke de må begynne å gjøre en bedre jobb med å rekruttere spillere selv. Nei da, det er sånn det er. Vi har levert både importer og lokale spillere som hentes av andre. Det er sånn som skjer. Vi skal fortsette å finne gode spillere, vi, sier Svensrud.

- Så det er ikke noe dere reagerer spesielt på?

- Nei da, det er den businessen vi driver i. Vi får finne gode spillere, gode importer og utvikle våre egne så blir det bra. Vi har en bra norsk stamme i laget fortsatt. Kanskje den beste i ligaen.

Smirnov?

-Jeg kjenner mange i Stjernen Hockey fra tidligere og har et godt inntrykk av klubben. Jeg gleder meg til å bli en del av videre satsning i Stjernen, sa Nystuen til Stjernens hjemmeside da han ble presentert onsdag.

Atle Svensrud jobber for tiden hardt med å bygge neste sesongs Lillehammer-tropp og ikke minst å erstatte Fosse og Nystuen.

- Det kommer noe snart, lover sportssjefen.

Assistenttrener Anton Säll har kontrakt og er klar for neste sesong. Om Aleksander Smirnov fortetter som hans sjef i OL-byen er ikke avklart.

- Vi er ikke helt i mål på trenere, men tipper det er klart i løpet av en ukes tid. Vi er i god dialog med Aleksander, sier Svensrud.

- Dere jobber med å forlenge med ham?

- Vi jobber med å legge hele trenerkabalen for alle tre lagene for neste sesong. Det innebærer også U18 og U20. Jeg har stor tro på at vi skal få på plass en bra spillertropp også for neste sesong. Det viktigste er trening og videre utvikling. Vi er vel så opptatte av å utvikle de ungguttene vi har.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form