Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 31, 2022

Minst tre klubber når ikke 45 kamper: - Ikke datoer igjen

Fjordkraft-ligaen blir ikke fullført med 45 komplette runder denne sesongen. Som de siste årene vil prosentutregning avgjøre tabellen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det bekrefter sportssjef Petter Salsten til nitten.no samme dag som Norges Ishockeyforbund informerte om at følgende:

«Kamper vil fortsatt bli omberammet innenfor seriespillets siste spilledato der det er ledige datoer, men innenfor normen på maks tre kamper per uke. Kamper som ikke kan plasseres innenfor dette avlyses».

Da serien stoppes senest 10. mars, viser regnestykket at Vålerenga ikke lenger har mulighet til å møte alle lag fem ganger og nå 45 matcher.

- Vi er enige om å spille det vi kan innenfor tre kamper på en uke. Det er allerede nå Vålerenga-kamper som ikke er plassert. De blir det ikke tid til å gjennomføre innenfor tidsrammen vi har satt på 10. mars. Det er ikke datoer igjen, sier Salsten.

Mangler kamper

Mens Grüner står med hele 33 kamper, har Vålerenga spilt kun 28. 17 kamper før 10. mars finnes det rett og slett ikke tid til å få gjennomført for Oslo-klubben.

Det betyr at heller ikke naboene Grüner og Manglerud Star ender opp med 45 kamper da de har utsatte og ikke berammede matcher igjen mot VIF.

- Selv om de har ledige datoer, har de ikke ledige datoer til å møte Vålerenga. Det er slik ordningen blir, sier Salsten.

Siden de ti klubbene på toppnivå vil ende opp med et ujevnt antall kamper, blir det igjen prosentutregning som vil avgjøre rekkefølgen på tabellen.

- Det skal ikke være noe problem. Det er en måte andre ligaer også har benyttet de siste årene. Sveits og Finland forrige sesong, DEL nå og det benyttes også i flere proffligaer i USA der man uansett ikke møter de samme lagene like mange ganger hjemme og borte. Dette er et annerledes-år, sier Salsten.

Håper på normalt sluttspill

Det har vært diskutert å kutte én full runde i Fjordkraft-ligaen slik at alle lagene møtes fire ganger og ikke fem. Salsten mener ordningen man nå har falt ned på er bedre.

- Det er utfordrende å komme opp med en fasit, men dette er det sikreste vi har funnet ut at vi kan bruke. Det sikrer også at flere kamper blir gjennomført. Slik det ser ut nå er det Vålerenga som har mest trøbbel, men vi vet heller ikke hvordan den neste uken blir, poengterer sportssjefen.

- Å droppe ni runder tar ikke bort risikoen for at folk blir smittet. Og muligheten for at alle møtes to ganger hjemme og to ganger borte er passert. Det er også fem og en halv uke til play off. En slik løsning ville skapt en ujevn rytme inn mot sluttspillet.

Også de ti klubbene har vært involvert i denne prosessen. De har også hele veien vært klare på at sluttspillet er det viktigste denne vinteren og våren.

- Vi håper på et normalt sluttspill. Det er ingen garanti for det heller, men vi håper smellen er nå og at vi skal komme gjennom på et vis slik at vi står rustet til et forrykende sluttspill og også kvalifisering, sier Salsten.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form