Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 21, 2023

Millionsmell for Manglerud Star: - Dette er håndterbart

Manglerud Star nedjusterer ambisjonene etter å ha gått 2,3 millioner i underskudd i 2022, men ser lyst på fremtiden på øverste nivå i norsk hockey.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

- Stort sett hele beløpet dreier seg om inntekter og sponsormidler vi hadde budsjettert med som ikke kom, forklarer styreleder Ove Sundelius til nitten.no.

Årsmøtet i Manglerud Star la frem et underskudd på 2,3 millioner for 2022, slik TV 2 var først med å omtale tirsdag.

Oslo-klubben tok grep i november og fristilte da fire av importene før trenerduoen Roy Johansen og Morten Ask forsvant etter den siste kampen før julepausen, men dette var ikke nok til å unngå røde tall.

- Likviditetsmessig er vi litt bakpå, men status er ikke så verst. Vi ser lyst på veien videre og har tenkt til å fortsette. Vi jobber på videre vi, altså. Det er ikke noe å lure på, sier Sundelius.

Leder interimstyre

Han er leder av klubbens interimstyre fremover etter at Henning Thoresen takket for seg denne uken. Det var sistnevnte som i fjor sommer frontet en offensiv og frisk satsing i «Garasjen» med økte ambisjoner og Roy Johansen som ny hovedtrener.

- Var det en urealistisk satsing?

- Nei, hadde disse inntektene dukket opp, hadde ikke ting vært så ille. Da hadde importene blitt med videre blant annet. Men vi må sette tæring etter næring, sier Sundelius.

- Det betyr en mer edruelig satsing neste sesong?

- Det gjør det. Jeg tror MS må finne sin form og være det laget som dyrker frem unge, gode talenter slik vi har vært kjent for. Vi må tilbake til røttene. Bredden driver godt med god satsing på U20, U18 og nedover. Jeg tror ikke vi blir en klubb som vinner kongepokaler de neste årene, men vi kan få frem talenter som norsk hockey kan ha glede av, sier Sundelius.

MS-ledelsen ønsker ikke å ta steget ned i 1. divisjon med de konsekvensene det måtte innebære og har søkt lisens for spill i Fjordkraft-ligaen også neste sesong.

- Jeg tror det vil være negativt for satsingen nedover i klubben med spill i 1. divisjon. Det er ikke sikkert ikke alle som er enig med meg i det, men det er lov å være uenige, sier MS' styreleder.

- Kan underskuddet føre til at dere ikke får lisens?

- Vi håper ikke det. Vi jobber med dette nå og lager en handlingsplan på hvordan vi skal komme oss gjennom dette. Foreløpig har vi ikke fått noen signaler på at det ikke skal løse seg. Vi forsøker å finne løsninger og skaffe avtaler med kreditorene. Det tror jeg vi skal få til. Dette er håndterbart, sier Sundelius.

Brøt ingen regler

Med et redusert mannskap berget MS likevel åttendeplassen og unngikk nedrykkskvalifisering. Marius Trygg ledet laget siste halvdel av sesongen og har fortalt nitten.no at han er åpen for å fortsette.

Sundelius forteller at klubbledelsen har snakket med Trygg om veien videre, men at ingenting er avklart.

Generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund har tidligere uttalt følgende til nitten.no om Manglerud Stars situasjon:

- MS nedskalerte stallen sin og trenerstaben da de fikk utfordringer økonomisk og brøt ingen lover og regler. At de hadde et bedre lag innledningsvis enn det viste seg at de hadde råd til ser man nå jo, men det kan være vanskelig å vite når man går inn i en sesong.

Ringerike-trener Martin Boork gikk tidligere i vinter hardt ut mot både Norges Ishockeyforbund samt klubbene Lillehammer og Manglerud Star som begge fikk økonomiske i løpet av sesongen.

Han mente poengtrekk burde vært en naturlig sanksjon, men det var aldri aktuelt, ifølge Eide.

- Ikke slik reglementet er nå. Det vi har mulighet til er å nekte klubber nye overganger. Vi kan ikke frata noen lisens, det vurderes alltid etter sesong, eller endre en plassering. Vi må forholde oss til det formelle.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form