Lukk søk

Internasjonal hockey

October 16, 2022

Michael (17) debuterte for Mora: - Egentlig litt overrasket

Etter kun tre treningsøkter med Moras A-lag, og én uke etter 17-årsdagen, fikk Oslo-gutten Michael Brandsegg-Nygård debuten i HockeyAllsvenskan.

Foto: Privat

Sønn av Vålerenga-legenden Kjell Richard Nygård flyttet i sommer til svenske Mora og har allerede rukket å være innom J18, J20 og A-laget.

Imponerende spill på klubbens juniorlag og skader i A-troppen førte til at Michael Brandsegg-Nygård onsdag fikk beskjed om å bli med bussen til bortekampen mot Södertälje i HockeyAllsvenskan.

- Jeg er overrasket over at det har gått så fort. Og egentlig litt overrasket over at jeg har hatt en så god start på sesongen også, sier Brandsegg-Nygård, som ble med bussen videre til ny bortekamp mot Västervik etter debuten, til nitten.no.

17 år

Kun én uke etter han feiret 17-årsdagen i leiligheten han deler med Lukas Finckenhagen, kom debuten på svensk nivå to. Mora vant skuddstatistikken hele 43-26, men tapte 4-1 i et oppgjør der Brandsegg-Nygård fikk vist seg bra frem.

- Det var dritkult å få være med. Særlig da det ble en del spilletid også. Det er så klart et veldig høyt nivå med mange store og sterke spillere, og det er ikke lett å få til det samme der som på juniorlaget, sier den tidligere Vålerenga-spilleren.

2005-modellen har gjort sju poeng på kun tre kamper for Moras J18-lag og 20 poeng på 11 kamper for J20-laget.

- Han er veldig, veldig spennende. God én mot én, bra skudd. Han kan bli veldig, veldig god. Han har litt juniortakter, men det er jo ikke så rart når han er 17 år. Han har levert bedre enn forventet, og vi visste at han var god, har juniortrener Daniel Hermansson uttalt, ifølge hockeysverige.se.

- Målet da jeg kom var å gjøre det bra på juniorlaget og komme opp på A-laget etter hvert, men jeg så ikke for meg det skulle skje så fort. Jeg fikk noen økter med A-troppen for rundt en måned siden, men har ikke vært med mer før jeg fikk beskjed om å stille på kamp, sier 17-åringen.

- Hva blir målet fremover nå?

- De er jo så klart å få spille mer med A-laget, men samtidig å gjøre det bra med juniorene og da særlig J20-laget.

Fem nordmenn

I tillegg til romkompis Lukas Finckenhagen kan Brandsegg-Nygård snakke norsk med Mathias Schjerpen Arnkværn, Petter Vesterheim, Johannes Løkkeberg og Noah Steen på Moras juniorlag.

- Vi norske henger en del sammen. Noen ganger drar vi ut og spiser og noen ganger drar på matcher sammen. Overgangen til Sverige har gått veldig fint, jeg har blitt godt tatt imot og fått fin hjelp med å komme inn i skolegangen og slike ting. Mamma og pappa var her i starten, men nå er det jeg og Lukas som hjelper hverandre, forteller 17-åringen.

- Hvordan er ansvarsfordelingen i kåken?

- Begge rydder etter seg selv! Noen ganger lager jeg mat og noen ganger er det han. Det funker til en viss grad, men vi får også mat i hallen og på skolen, sier Oslo-gutten og smiler.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form