Lukk søk

1. divisjon

May 18, 2024

Merittert svenske tar over Ringerike: - Ingen tvil om hvor jeg vil jobbe

Joakim Fagervall har erfaring fra klubber som Djurgården, Malmö og Luleå - nå flytter han til Hønefoss og norsk 1. divisjon.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Etter 14 sesonger som hovedtrener, sa Martin Boork takk for seg etter nedrykket tidligere i vår.

Ringerike Panthers satser svensk nok en gang og har klart å sikre seg 55 år gamle Joakim Fagervall. Det bekrefter Hønefoss-klubben overfor nitten.no lørdag formiddag.

Fagervall kommer nå fra Boden i HockeyEttan, men var så sent som forrige sesong tilknyttet storklubben Djurgården og var sterkt linket til Björklöven i mars.

- Magefølelsen har ført meg til tidligere jobber. Det har ikke alltid blitt rett, men nesten hver gang. Også nå var magen min beste venn, sier Fagervall.

Merittert

Sportssjef Per Braxenholm er strålende fornøyd med å ha Fagervall på plass i Schjongshallen. Da svensken besøkte Hønefoss tidligere i vår, ble han trygg på at dette var rett.

- Ringerike er klare for å legge ned jobben som kreves for å ta steg både sportslig, men også organisatorisk. Da jeg fikk sjansen til å besøke vakre Hønefoss og menneskene i klubben, var det ingen tvil om hvor jeg ville jobbe, sier Fagervall til klubbens hjemmeside.

55-åringen fra Kiruna ble den første svenske hovedtreneren i russisk hockey da han ledet Molot-Prikamie Perm i 2010, men allerede da hadde han erfaring fra Bodens IK, Oskarshamn, Växjo Lakers og Björklöven.

Etter returen til hjemlandet tok han over Tingsryd før det ble jobber i Västerås, Luleå, Björklöven, Malmö Redhawks, Djurgården og sist Bodens HF.

Hovedtrener i SHL

I både Malmö og Djurgården jobbet Fagervall som hovedtrener i SHL.

- Jeg er utrolig glad for at vi har lyktes med å få Joakim til å bli med på Ringerike Panthers' reise tilbake til EHL med mål om å bli en etablert klubb i norsk topphockey, sier sportssjef Braxenholm.

Han føler seg sikker på at både spillerne og ikke minst publikum på Hønefoss vil sette pris på måten Fagervall ønsker å spille hockey på.

Fagervall har signert en ettårskontrakt med Ringerike Panthers som er tilbake på nivå to til høsten etter å ha røket i kvalifiseringen tidligere i vår.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form