Lukk søk

Fjordkraftligaen

November 25, 2022

Håper toppscoreren blir tatt ut på landslaget: - Veldig hyggelig

Ingen scorer flere mål i Fjordkraft-ligaen enn Thomas Olsen. Det bør gi plass i den norske landslagstroppen, mener Vålerenga-trener Fredrik Andersson.

Foto: Bjørn-Christian Roskvåg, nitten.no

Han gikk målløs av isen i storkampen mot Stavanger Oilers torsdag kveld, men Thomas Olsen troner fortsatt øverst på toppscorerlisten i ligaen med 15 nettkjenninger.

- Man ser hva selvtillit gjør med spillere, sier Vålerenga-trener Fredrik Andersson om Olsen.

Mot Stjernen for en uke siden spilte 27-åringen sammen med Mathis Olimb og Martin Røymark i førsterekka. Torsdag ble Olsen satt sammen med Tobias Lindström og Rasmus Ahlholm mens nykommer Darien Craighead gikk inn i førsterekka.

- Thomas går på mål, kommer til sjanser og har et godt skudd som han utnytter. Jeg håper han kan være aktuell for landslaget fremover dersom han fortsetter slik, sier Andersson.

15 mål

Ifølge Eliteprospects står Olsen med 15 landskamper for Norge, men ingen i OL eller VM.

Tobias Johansson valgte en meget ung tropp til sin første samling i Trondheim nylig, men har varslet en mer rutinert gjeng til Slovakia-samlingen i midten av desember.

- Hvem som kommer med der er ikke opp til meg, men det er alltid et mål å være på landslaget selvfølgelig, sier Olsen til nitten.no.

- Andersson håper du bli tatt ut nå?

- Det er veldig hyggelig å høre! Det har gått bra i det siste og det er alltid deilig å score mål, sier Olsen og legger til at han ikke har snakket med den nye landslagssjefen ennå.

- Føler du at du er i nærheten?

- Ja, jeg drømmer om å spille med flagget på brystet så får vi se hvem treneren tar ut i desember. Det er utenfor min kontroll. Jeg bare gjør mitt beste på isen hver dag så får vi se om det holder.

Toppscorer

De to foregående sesongene står Olsen med henholdsvis tre mål på 25 kamper og ni mål på 39 kamper. 22 matcher ut i denne sesongen er Oslo-gutten allerede opp i 15 scoringer.

- Jeg føler kanskje jeg er blitt litt smartere. Jeg får mye tillit nå og scoringer gir selvtillit. Det har vært litt snøballeffekten hittil så handler det bare om å fortsette, sier Olsen.

Nummer én på toppscorerlisten følges tett av Frisk Askers Anton Holm og Stjernens Austin Cangelosi som begge har 14 mål mens Sparta-spiller Kristian Jakobsson står med 13 så langt.

- At jeg topper der er veldig overraskende! Det er kun en bonus og ikke noe jeg tenker så mye på, sier Olsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form