Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 14, 2022

Martinsen gjorde seg upopulær i Stjernehallen: - De får bare prøve å komme etter meg

Lillehammer tok første stikk i kvartfinaleserien mot Stjernen i Fredrikstad der Andreas Martinsen gjorde seg upopulær blant hjemmefansen med harde taklinger og scoring.

Foto: nitten.no

Lillehammers Martin Gran sørget for åpningsperiodens eneste mål søndag kveld. Lillehammer var disiplinerte og etter 2.perioder ledet laget fra OL-byen 3-0 etter scoringer av Adrian Ellingsen og rutinerte Joakim Eidsa Arnestad. Og da dagens mann i Stjernehallen, Andreas Martinsen, scoret 4-0 allerede 48 sekunder ut i den siste perioden trodde de fleste at kampen var kjørt.

Hjemmelaget kom tilbake og skapte spenning med scoringer av Stian Hansen, Ole Einar Engeland Andersen og Austin Cangelosi, men da tidligere Stjernen-spiller Alexander Reichenberg satte pucken i det åpne målet like før slutt kunne Lillehammer juble for seieren i første kamp.

- Det var en viktig seier for oss. Men det var kun første steg i denne kvartfinaleserien, sier en fornøyd Lillehammer-trener Alexander Smirnov til nitten.no etter kampen.

Martinsen-show

Den tidligere NHL-spilleren Andreas Martinsen har vært skadet i fire måneder, men frustrerte Stjernen-spillerne med sitt fysiske spill søndag. Han satt utvist tre ganger og gjorde det viktige 4-0-målet tidlig i den tredje perioden.

- Han er utrolig viktig for oss. Han har en enorm påvirkning som vi har savnet veldig. Han spiller veldig fysisk som gir laget den tryggheten som vi behøver, forklarer Smirnov.

- Du var litt sint på hans siste utvisning?

- Jeg måtte be han roe seg ned da vi ledet 4-0. Det er bra at han spiller tøft, men vi må også ha balanse og da trenger vi han på isen. Ikke i utvisningsboksen, flirer Smirnov.

Hovedpersonen selv forstod etter kampen at han ikke var en populær mann i Fredrikstad.

- Det var vel ikke mange fra Fredrikstad som var fornøyde med meg i dag, flirte hovedpersonen som hadde to store isposer på begge knærne etter kampen.

- Jeg liker at både spillerne og supportere prøver å fyre meg opp. Så det håper jeg de fortsetter med.

Bygd på seg ekstra muskler

Martinsen har brukt skadeperioden godt i styrkerommet og har lagt på seg noen ekstra kilo med muskler.

- Det har vært tøft å ikke fått vært med gutta på isen, men jeg måtte innstille hodet på at jeg kom til å være vekk fra ishockeyen i lang tid. Nå handler det om å få opp kamp-utholdenheten igjen, forteller Martinsen som ikke er redd for at skaden skal hemme han under sluttspillet.

- Nei, jeg kan love at mine knær holder i sluttspillet. Ingen ønsker å takle noen stygt med beina. Men de får bare å prøve å komme etter meg, jeg er klar. Jeg er bygd for fysisk hockey, ikke drilleparty, oppsummerer hardhausen.

Taus om kampplanen

Lillehammer-trener Smirnov ønsker ikke å røpe planen videre i kvartfinaleserien.

- Jeg røper ikke hva vi har snakket om eller hvordan vi skal fremstå i de neste kampene. Vi må være lure og fullføre de oppgavene som vi blir enige om før kampene, forteller han.

- Vi skal bruke tiden godt og få denne kampen ut av beina. Denne kampen er historie og den vant vi. Ny kamp på tirsdag og da skal vi være klare igjen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form