Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 28, 2022

Marcus Bryhnisveen snart ferdigsonet: - Vil spille i Fjordkraft-ligaen igjen

Marcus Bryhnisveen ble i 2019 ilagt en utestengelse på fire år etter å ha testet positivt på et anabolt steroid. Målet er igjen å spille ishockey på toppnivå.

Foto: nitten.no

27-åringen som har kamper for både Manglerud Star, Stjernen og Sparta på toppnivå ble utestengt i fire år etter at han testet positivt på forbudte stoffer under en treningskamp mot Stjernen i august 2018.

- Det er en situasjon jeg helt skulle ha unngått, og jeg er veldig lei meg for at jeg havnet i den. Jeg føler at jeg har mistet fire år av livet mitt innen hockeyen, forteller 27-åringen.

Han opplyser selv at han igjen kan trene og spille treningskamper fra 21. juli og seriekamper fra 21. september.

Tung periode

Perioden uten trening og konkurranse har vært tung for Bryhnisveen.

- Det har vært fire lange år med tøffe ting som har skjedd, forteller han.

- Hva tok av du preparater den gangen?

- Jeg hadde en del kosttilskudd som jeg var 100 prosent sikker på var lovlig. Men tydeligvis var det spor av ulovlige stoffer der jeg overhodet ikke var klar over, forklarer 27-åringen.

- Jeg kjøpte de kosttilskuddene i en vanlig butikk i Sverige, og det skal man ikke gjøre. Det har jeg lært av, oppsummer løperen som har holdt seg i bra form under utestengelsen.

Kampsugen

I løpet av de fire årene har ikke Bryhnisveen fått lov til å drive med organisert trening.

- Mine dager har gått med til hard trening for meg selv. Men jeg er virkelig kampsugen. Jeg gleder meg veldig til å få konkurrere igjen og vil spille i Fjordkraft-ligaen igjen.

27-åringen har et håp om at han igjen skal kunne spille i Fjordkraft-ligaen.

- Hvis noen klubber ønsker seg en billig og kampsugen ishockeyspiller, så er det bare å ta kontakt. Jeg er villig til å lytte til alle tilbud jeg får og spiller for den klubben som gir meg en sjanse og tar meg imot, forteller han entusiastisk.

Siden han ikke har fått drevet organisert trening, så har Manglerudhallen vært stedet hvor han alene har fått trent selv med hockeyutstyret på.

- Det har blitt en del timer i Manglerudhallen med egne øvelser for å opprettholde det jeg hadde. Jeg er kamprusten, men hodet og teknisk sett så føler jeg at jeg at ikke er langt unna der jeg var for fire år siden. Skuddene sitter der dem skal og kroppen responderer som den skal, forteller Oslo-gutten.

Støtter lillebror

Hos Stavanger Oilers spiller storebror Nicolai Bryhnisveen som har tjenestegjort for siddisene de siste tre årene.

- Jeg håper virkelig han kommer tilbake og at det finnes klubber som plukker han opp. Han er sterkere enn før og har virkelig gjort jobben utenfor isen i den tøffe perioden han vært opp i, forklarer Oilers-backen.

Marcus Byhnisveen var på plass i Stjernehallen, og fikk se sin bror Nikolai slå Stjernen 5-3 i går. Foto: Nitten.no

Han er ikke i tvil om at lillebroren fortsatt har talent og evner som hører hjemme på toppnivå.

- Marcus har betalt gjelden sin og og sonet straffen sin. Jeg håper det er noen klubber som vil gi han en sjanse og plukke han opp til en billig penge, forteller storebroren.

Brødrene har snakket om å spille sammen en gang før de begge legge skøytene på hylla.

- Vi er begge Vålerenga-gutter, men det blir nok ikke aktuelt der. Vi får se hva fremtiden bringer.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form