Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 26, 2022

Rivalene manglet totalt 17 spillere: - Kunne fort blitt gull

De 17 spillerne Vålerenga og Storhamar måtte klare seg uten på Jordal tirsdag, kunne sammen tatt gull i Fjordkraft-ligaen, mener hockeykjennere.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Bøttelag, skrev Hamar Arbeiderblad-journalist Bendik H. Eriksen da han ramset opp en fraværs-oppstilling på Twitter: omtalt som «Team Syk/Skadet XV» og her fordelt per klubb:

Vålerenga: Steffen Søberg, Stefan Espeland, Daniel Sørvik, David Booth, Villiam Strøm, Thomas Olsen, Tobias Lindström, Mika Partanen, Jonas Oppøyen
Storhamar: Viktor Kokman, Patrick Thoresen, Eskild Bakke Olsen, Jimmy Andersson, Mikael Zettergren, Markus Aas-Eng Mikkelsen, Mats Larsen Mostue, Jonas Djupvik Løvlie.

- Sterk line-up det der! Kunne fort blitt gull, svarte TV 2-ekspert Jesper Hoel på Twitter.

Profiler

Storhamar stilte med nykommerne Josh Nicholls og Lane Scheidl i 5-2-seieren på Jordal, men uten åtte sentrale spillere av diverse årsaker.

Hat trick-helt Jacob Lundell Noer ler godt konfrontert med den samlede fraværslisten og gulltipset.

- Det er store profiler fra begge lag, ja. Hvis både Vålerenga og vi hadde stilt med alle mann, er jeg sikker på det hadde gått hardt for seg og blitt en veldig bra kamp. Men det var deilig for oss å vise at vi klarer å vinne selv uten noen av våre beste spillere, sier Noer til nitten.no.

Klassikeren på Jordal var Storhamars første kamp på 13 dager. De siste månedene har vært preget av utsettelser, sykdom, smitte og ikke minst strenge karanteneregler.

- Man må lære seg å spille med nye rekkekamerater hele tiden, men det er noe vi har blitt vant til denne sesongen. Det er nye inn og ut hele tiden. Men vi håper det vil hjelpe med de nye karantenereglene så det ikke blir så mange utsettelser fremover, sier tremålsscorer Noer som ble hyllet av de rundt 80 Storhamar-supporterne etter kampslutt på Jordal.

Seks korona-relaterte fravær

Vålerenga har kun spilt tre kamper i 2021 og er totalt oppe i ti utsatte oppgjør den siste tiden. Tirsdag måtte Espen Knutsen komponere rekkene uten seks spillere som var ute med smitte eller i return to play-programmet.

Allerede etter første periode lå Vålerenga under 3-0 etter å ha slitt voldsomt i egen sone med redusert mannskap og tre av de mest rutinerte backene ute.

- Samtidig er det ikke i første periode det burde vise seg best. Det er mer naturlig om det kom i tredje periode og vi ikke orket hele veien. Det er selvsagt mange vi trenger av de som er ute, men jeg syns ikke vi kan skylde på det, sier VIF-back Kalle Ekelund.

- Det føles også litt for enkelt å si vi ikke har spilt hockey på lenge for det var kaos hver gang de hadde pucken, syns jeg. Det var en sterk andre periode vi får bygge videre på, men det kan ikke se ut som i første periode, sier svensken.

Vålerenga har færreste kamper i hele ligaen med sine 27. Det betyr et svært hektisk program de kommende månedene.

- Det blir veldig mye hockey som skal spilles fremover. Når vi får tilbake litt folk, er det fortsatt et god håp for denne sesongen, mener Ekelund.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form