Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 31, 2022

Mangler rundt en halv million hver måned: - Vi snur hver stein

Hver eneste måned går Lillehammer IK rundt 500.000 kroner i minus. Trener Aleksander Smirnov trygler byen og nærmiljøet om hjelp.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Jeg ber på mine knær til hele byen, til hele folket, til sponsorer og til alle som elsker klubben om å hjelpe oss nå. Denne matchen beviser at vi kan, at det bor så mye i laget og at vi kan få til mye sammen, sier trener Smirnov til GD.

Det var en helt spesiell stemning i utsolgte Eidsiva Arena fredag kveld - kun timer etter det ble kjent at Andreas Martinsen var en av flere spillere som hadde fått beskjed at de kunne finne seg nye klubber.

Lillehammer ledet både 2-0 og 3-2 mot naboen Storhamar, endte uten poeng, men supporterne sto igjen lenge etter kampslutt og hyllet sine helter som kom ut igjen fra garderoben. Både på og utenfor isen rant tårene.

Går rundt 500.000 i minus

Fungerende styreleder Arne Uhlen informerte Lillehammer-spillerne om situasjonen i garderoben etter kampslutt. Han understreker at ingen spillere reise, men at man sjekker mulighetene for å redusere lønnskostnadene på spillertroppen.

På spørsmål fra avisen GD bekrefter Uhlen at at klubben i utgangspunket går nærmere 500.000 i minus hver eneste måned ut sesongen.

- Vi har for høye kostnader satt opp mot månedlige inntekter. Nå må vi se hvor vi kan kutte, men tallet er stort ja, det er det, sier Uhlen til GD.

Etter istreningen fredag formiddag, bekreftet Andreas Martinsen til GD at han var en av flere spillere som hadde fått beskjed om at de kunne foralte klubben.

- Det er kjipt. Samtidig er det forståelig slik situasjonen er nå. Jeg hadde forventet en slik beskjed. Skal de kutte må de starte et sted, og det er ikke til å legge skjul på at jeg er den spilleren som er den største utgiften for klubben, sier Martinsen til GD.

Lei seg

32-åringen skrev under en treårskontrakt med Lillehammer i fjor sommer og bosatte seg på en bondegård i nærområdet med plan om å avslutte karrieren i klubben han spilte for allerede som junior.

- Alternativet er at klubben går konkurs, at absolutt ingen får lønn og alt går til helvete. Selvfølgelig må noe gjøres, men det er klart det er kjedelig, sier Martinsen.

LIK-ledelsen har tidligere anslått at klubben har et kapitalbehov på i størrelsesorden 3 til 3,5 millioner kroner. Lokalavisen GD har skrevet at de mener å vite at LIK har nærmere fire millioner i negativ egenkapital.

Det viktigste er selvsagt å unngå konkurs, men lisensen for spill på toppnivå er også i fare selv om Ottar Eide, generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, har gått langt i å antyde at det i så fall neppe skjer før tidligst foran neste sesong.

- Det er nok andre instanser setter ned foten før oss midt i en sesong. Vi har aldri gjort det før og har et sterkt ønske om at alle fullfører. Å avslutte midt i sesongen er det ingen som ønsker på noen som helst måte. Det har med sportslig rettferdighet og respekt for alle de andre lagene å gjøre, sa Eide til nitten.no og understreket samtidig at han ikke konkluderer på noen som helst måte i saken og at det er styret som gjør slike vurderinger i ishockeyforbundet.

Lillehammer IK har siden sommeren 2019 vært underlagt en handlingsplan fra Norges Ishockeyforbund der positiv egenkapital ved utgangen av 2022 er et av målene.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form