Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 8, 2021

Maks 600 tilskuere i ishallene: - Et ordentlig slag i magen

Sparta-leder Henning Svendsen fryktet beskjed om tomme tribuner under tirsdagens pressekonferanse, og synes det er trist at kun 600 tilskuere får se kampene fremover.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Hmmmm…Kohorter av 3 X 200 i ishaller som tar 4-6 tusen tilskuere, mens utendørs kan de fylle stadion så lenge de har munnbind, uten krav til avstand? Trenger en forklaring… skrev Henning Svendsen, daglig leder i Sparta, på Twitter tirsdag kveld.

Samtidig som serieavslutningen i Eliteserien i fotball går uten antallsbegrensninger siden den gjennomføres utendørs, rammes blant annet ishockeyen hardere.

Toppidrettsdelen (Fjordkraft-ligaen, Bambusa-ligaen og 1. divisjon menn) kan drive aktiv idrett som normalt også i ukene som kommer, men for tilskuerne får de nye restriksjonene store konsekvenser.

- Det var ikke noe hyggelig å få denne beskjeden. Det var et ordentlig slag i magen. Pusten gikk litt ut av meg. Tankene går litt til hva vi har vært gjennom før og kanskje må gjennom igjen. Nei, dette var ikke noe lystig, sier Svendsen til nitten.no.

Maks 600 tilskuere

Ishockeyforbundet oppsummerer onsdag med: «3 x kohorter av 200 personer med to meter avstand mellom kohortene hele tiden på offentlige arrangementer med faste tilviste sitteplasser», og samtidig:

«På arrangement hvor alle i publikum sitter på faste tilviste plasser er det tilstrekkelig avstand dersom arrangøren legger til rette for at publikum har minst ett ledig sete mellom seg på samme seterad fra de ankommer arrangementet. Personer fra samme husstand kan sette seg nærmere hverandre etter ankomst».

- Vi må bare gjøre det beste ut av det. Alle klubbene er i en lik pott sånn sett, sier Svendsen.

Han sitter også som leder i Norsk Topphockey og forteller at de ti klubbene i Fjordkraft-ligaen samles senere onsdag til et møte der man skal gå gjennom de nye restriksjonene og veien videre.

Flere sesongkort

Sparta er en av klubbene som har solgt mer enn 600 sesongkort. Det jobbes derfor med en mest mulig rettferdig fordelingsnøkkel dagen derpå i Sarpsborg.

Og et av få lyspunkt i denne situasjonen er at klubben har vært i lignende situasjon tidligere og har gamle rutiner og erfaringer å lene seg på.

- Sånn sett har vi på en måte oppskriften på dette her med tanke på innganger, vakter og slikt. Vi har rimelig grei kontroll på det. Den største jobben er fordelingen av billetter, sier Svendsen.

De nye tiltakene gjelder fra natt til torsdag 9. desember og fire uker frem i tid, men skal vurderes etter to.

- Men det er vel i så fall for å komme med strengere tiltak. Om fire uker er vi godt ute i januar, så vi forholder oss til det. Det verste sist var all uforutsigbarheten så jeg håper på litt mer forutsigbarhet nå, men jeg skjønner det ikke er så lett, sier Svendsen.

- Hvordan påvirker dette klubbenes økonomi?

- Det er klart det er tøft. Likviditeten er det verste. Etter hva jeg har skjønt vil vi bli kompensert, men av erfaring tar det veldig lang tid. Ting må fungere også frem til vi får kompensasjon. Særlig hvis dette blir langvarig.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form