Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 8, 2023

Lørenskog-troppen koster 1,1 millioner: - Et minimum av hva som er forsvarlig

Forrige sesong var lønnsbudsjettet på 0 kroner - nå har Lørenskog satt sammen en tropp for comebacket på øverste nivå til en pris av 1,1 millioner.

Foto: nitten.no

Ingen av de som var med på å spille Lørenskog tilbake på øverste nivå forrige sesong fikk betalt.

Nå har økte sponsorinntekter gjort det mulig å legge noe bedre til rette for at det unge mannskapet, men oppgaven Niklas Andresen har fått er formidabel:

«Sett sammen en tropp for spill på øverste nivå som skal koste 1,1 millioner kroner!»

- Det har økt litt etter inntektene. Vi fikk en pott, så økte inntektene litt og potten litt. Vi skal ikke gå på den klassiske smellen, sier Lørenskog-treneren til nitten.no og forteller videre:

- Vi har bygd mer eller mindre en komplett stall på 1,1 millioner. Da sier det seg selv at mange har ofret mye for å spille på ganske lav lønn. Det er utrolig kult at vi har satt oss litt på kartet. Vi ønsker å stå for det samme som før også etter opprykket.

Amatørkontrakter

Andresen har re-signert en rekke av opprykksheltene i tillegg til å rekruttere fra Oslo-hockeyen, hente inn to svensker og to unggutter fra Stavanger Oilers-systemet.

Felles for dem alle? Ingen tjener gode penger på å spille i Lørenskog.

- Det er spillere hos oss som har amatørkontrakter, men de etablerte har en kompensasjon. Målet var å få flest mulig av dem hvert fall på minimumslønn for å vise takknemlighet for forrige sesong. Det samme med de som kommer inn. Ambisjonen var å starte på minimumslønn, vi ønsker ikke mange under det.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

Med beskjedne midler og en uerfaren tropp håper Lørenskog å ha to lag bak seg på tabellen i mars.

- Går det en grense for hvor lite penger man kan bruke og samtidig være konkurransedyktige?

- Ja, selvfølgelig. Det sier seg selv at vi gjerne skulle hatt noe mer midler og særlig produserende spillere koster en del penger. Vi er på et minimum av hva som er forsvarlig for et nyopprykket lag, og må pushe for å komme oss videre hvis vi berger plassen, sier Andresen.

Thoresen inn?

Slik nitten.no tidligere har omtalt ønsker LIK gjerne å fylle på den unge troppen med Lørenskog-bosatte Steffen Thoresen. Andresen ønsker seg to løpere til i troppen før seriestarten 16. september.

- Jeg syns vi ligger godt an. Det tok litt tid da budsjetter måtte settes og opprykket i seg selv var et lite sjokk. Det er tæring etter næring når vi skal hente spillere, men vi har fått på plass en ung og spennende tropp. Det er også filosofien vår, men miksen er fin og hvis vi lander et par forwards til, syns jeg absolutt det ser bra ut. Vi har hatt fokus på å hente spillere som er sultne, vil trene mye og ta neste steg sammen. Litt samme oppskrift som i fjor, men på et litt høyere nivå, forklarer Andresen.

Også Lørenskog har en historikk med økonomisk problemer. Nå er hverdagen ganske annerledes på Romerike med detaljert styring og fokus på at man ikke skal bruke penger man ikke har.

- Vi er på en tight line når vi går fra mer eller mindre et null-budsjett til noen få millioner. Det kan gå galt og, men vi er klar over hva vi har og bruker ikke mer enn det. Jeg bryr meg om å få mest mulig ut av de midlene vi har.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form