Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 19, 2023

Sponsorrekord og ti prosent billigere tropp: - Det har snudd veldig fort

Ni måneder etter at Lillehammer IK var truet av konkurs, setter klubbens markedsavdeling rekord i antall sponsorkroner.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Rundt juletider var det helt på millimeteren at det gikk bra så vi føler vi har kommet ganske langt. Det har snudd veldig fort, sier styreleder Per Olav Andersen til nitten.no.

Han var en av dem som kom inn og ble en del av redningsaksjonen i OL-byen i vinter. Lillehammer IK styrte mot å tape 500.000 i måneden, handlingsplanen fra ishockeyforbundet var brutt, både lisensen og hele klubbens eksistens sto i fare og uken før jul innrømmet ledelsen et kapitalbehov på i størrelsesorden 3 til 3,5 millioner kroner.

Gjennom romjulen og nyttårshelgen raknet troppen mens LIK-ledelsen kuttet der de kunne. Den økonomiske krise kunne tatt knekken på hele Lillehammer Ishockeyklubb, men foran hjemmepremieren mot Comet tirsdag vises det nå til grønne tall.

- Jeg har ikke tallene for august enda, men vi hadde et overskudd på rundt 850.000 kroner første halvår i år. Da begynner ting å rette seg. Lillehammer hører hjemme i toppen av norsk hockey, men på veien dit skal vi bygge klubb, kommenterer Andersen.

Egenkapital

Ifølge styrelederen hadde Lillehammer en negativ egenkapital på 1,8 millioner ved årsskiftet. Ifølge handlingsplanen klubben da var underlagt, skulle det tallet vært null 1. januar.

Det nye Lillehammer-styret satte seg et mål om å være kvitt klubbens negative egenkapital 1. mai. Det betød da at fire millioner måtte inn på drøye fire måneder.

- Vi løste det med et ansvarlig lån da vi måtte tilfredsstille lisenskravet, så sånn sett var den også borte enda tidligere, men det er alltid greit ikke å være avhengige av det. Nå er vi omtrent der vi skal være, sier Andersen.

Tallene hadde også sett en del bedre ut med kvartfinaler mot Storhamar - og ikke Stavanger Oilers - i vår.

- Men ellers har det meste gått etter planen, sier Lillehammer-lederen - fra Halden - foran tirsdagens EHL-kamp mellom Lillehammer og Comet.

Patrik Bäärnhielm har tirsdag sin tredje dag på kontoret som salgs- og arrangementssjef. I løpet av måneden håper Lillehammer-ledelsen å kunne presentere den nye klubbsjefen.

Og i markedsavdelingen har man satt rekord i antall sponsorkroner!.

- Vi har fått veldig mye støtte i næringslivet både i Lillehammer-regionen, men også utenfor. Det er vi både glade og takknemlige for. Det var ikke gitt. At folk har samlet seg rundt klubben slik de har gjort betyr mye for oss.

Ny tropp

Andreas Martinsen, Martin Gran, William Mäkinen, Henrik Eriksson, Nick Dineen, Trym Gran og Sverre Rønningen var alle viktige bærebjelker som dro i vinter. Gjennom våren og sommeren fortsatte oppryddingen.

Aleksander Smirnov ble erstattet med tsjekkiske Jakub Petr som ledet guttene fra OL-byen for første gang i 3-1-tapet i Sparta Amfi lørdag. Troppen denne sesongen er både yngre og billigere.

- Vi har sydd sammen en god tropp som er ligaen verdig. Det er vi fornøyd med. Det er jo alltid en kraft som trekker oppover som vil hente bedre og bruke mer penger slik at man er enda bedre rustet, men jeg føler vi har fått mye ut av pengene. Vi skal bite fra oss og er fortsatt tidlig i en tre-fireårsplan på hvordan vi skal tilbake mot toppen, sier Andersen.

- Hva koster denne troppen sammenlignet med forrige sesongs?

- Årets lag er ti prosent billigere enn det vi startet forrige sesong med.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form