Lukk søk

Elitehockeyligaen

May 31, 2021

Lillehammer-profil om ny trener: - En trener som setter krav til sine spillere

Flere lokalaviser har erfart at Aleksandr Smirnov blir presentert som ny Lillehammer-trener innen kort tid. En signering som klubblegenden Eidsa har troen på.

Både HA og GD var ute med å erfare at den tidligere Storhamar-treneren nå skulle trene Lillehammer kommende sesong. Fra kontorene i OL-byen har det vært stille i en lang stund, og spillere som Cangelosi og Ellis har forlatt klubben til fordel for Stjernen.

Vi skrev tidligere om Tobias Thermell som også kunne være aktuell som Lillehammer-trener, men nå erfarer vi at denne løsningen ble for dyr for klubben. Aleksandr Smirnov blir presentert innen kort tid, og det er en trener klubb-legende Joakim Eidsa Arnestad tror blir en bra løsning.

- Tror det kan bli ålreit. Jeg har ikke spilt under han, men har hørt at han er en trener som setter krav til sine spillere, uttaler Eidsa til Nitten.no

Går på sin 17ende sesong

Klubblegenden har kun spilt for Lillehammer på a-lagsnivå, og går nå inn i sin 17ende sesong for de rød og hvite.

- Jeg aner ikke hvor mange sesonger det har blitt, men hvis du sier 17 så stemmer sikkert det.

Hvor lenge kan du holde på?

- Så lenge hockey er gøy, så vil jeg holde på så lenge som mulig.

Går du etter å slå rekorden til Bakken?

- Nei, det er ikke et mål for meg. Jeg ønsker å hjelpe Lillehammer, så lenge de ønsker å ha meg i klubben.

Trønderen som nylig skrev under en ny toårskontrakt med klubben forteller om en annerledes treningshverdag på Lillehammer.

- Vi har gjort om vår treningshverdag med å hente inn en fysisk-trener. Han er ansatt på heltid og vet hva han driver med, fortsetter 33-åringen.

- Fra før har det vært litt egentrening osv. Nå trener vi hver eneste dag utenom helgene i hallen.

Ønsker å bli topp 4

Ser man på troppen til Lillehammer så er det ingenting som tilsier at de skal bli topp 4 kommende sesong. At stallen fortsatt ser slankt ut, tar ikke nattesøvnen til Eidsa.

- Vi venter fortsatt på noen importer som skal bidra, og så må vi forvente at de unggutta som kom opp i fjor tar ytterligere steg.

Hvordan reagerte du på å miste Ellis og Cangelosi?

- Gode ishockeyspillere uten tvil. Så det var litt surt for oss. Cangelosi var en spiller som kunne gjøre det lille ekstra for oss. Ellis var ålreit han også. En trygg spiller å ha på sitt lag.

- Vi må uansett gå for topp 4. Blir altfor defensivt å å legge oss ned på en 8.plass synes jeg, forteller Lillehammer-legenden.

Bryr seg ikke om "A" på brystet

Lillehammer-profilen var i tre sesonger med i kapteinsteamet, og var i tillegg lagets kaptein under sesongen 2014/2015 sesongen. De fire siste sesongen har han ikke vært en del av kapteinsteamet.

- For mange er det viktig å få en "A", men for meg er de bare bokstaver. Alle har vært sitt ansvar for å bidra i garderoben og på isen. Så hvis noen ønsker å ha disse bokstavene på sine drakter så spiller det ingen rolle for meg. Jeg vet min rolle i laget.

Hvorfor ønsker ikke en slik profil som deg å være kapteinsteamet?

- Nå husker jeg ikke når den bokstaven forsvant. Men det var Ellis som ønsket den under Kvärnström-perioden og da sa jeg det var greit at han tok min. Det var ingen drama rundt dette. Mitt mål er ikke å være i et kapteinsteam, og igjen så har bokstaver ikke så mye å si. Er mest utad det, avslutter 33åringen til Nitten.no


Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form