Lukk søk

Internasjonal hockey

May 31, 2024

Lesund legger opp - får Rögle-jobb: - Å gå rundt med vondt, gjør avgjørelsen enklere

Hockeykarrieren på is er over for Erlend Lesund, men 29-åringen blir i Rögle der han er ansatt som utviklingsansvarlig.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det har jo ikke dukket opp over natten dette her. Vi har vært gjennom ulike vurderinger og snakket med ulike eksperter over en periode før vi kom frem til denne beslutningen.

Det sier landslagsbacken Erlend Lesund til nitten.no. 29-åringen fra Oslo har slitt med ryggen og spilte kun tre kamper for Rögle i SHL denne sesongen.

- Det er vanskelig å forholde seg til en som går rundt og har vondt. Det er ingen morsom situasjon å være i. Å gå rundt med vondt, gjør avgjørelsen enklere. For det meste er dagene greie, det er gode uker og dårlige uker, men jeg gjør heller ingenting for å pushe ryggen, sier Lesund.

Fem år i Rögle

Han har spilt VM, OL, vunnet Champions League, spilt over 250 SHL-kamper og har fått tildelt Gullpucken. Ryggproblemene har likevel være omfattende og gjort Lesund uaktuell for de tre siste VM-turneringene.

I november 2021 pådro han seg en skade som førte til operasjon som holdt ham utenfor sluttspillet i Sverige, CHL-finalen og VM. Rådene fra ekspertene var tydelige denne våren. Karrieren er over, slik Rögle annonserte fredag.

- Akkurat nå fungerer det greit, men tidvis er det stivt og vondt. Med litt tilpasning går det fint. Man lærer å kjenne kroppen sin etter hvert og vet hva som funker og ikke. Hockey pusher meg litt for mye, konstaterer Lesund.

Backen dro tidlig fra MS til Timrå og var innom Sparta Sarpsborg før han returnerte til Sverige der han var med på å spille Mora opp i SHL.

Jobb i klubben

Siden ble det fem sesonger i Rögle der han har vært en del av kapteinsteamet.

- Jeg er veldig stolt og takknemlig for det jeg har fått oppleve. Det er ikke mange som får være med på så mye. Jeg tar med meg gode opplevelser fra alle klubbene jeg har vært i, men opprykket til SHL med Mora stikker seg ut sammen med tiden i Rögle. Det er også her vi har etablert oss med familie og skapt oss et liv, sier Lesund.

Sammen med kona og datteren blir han boende i Ängelholm. Selv om karrieren på isen er over, fortsetter Lesund i Rögle BK der han nå ansettes som utviklingsansvarlig.

- Det er en lederrolle som henger litt høyt i klubben, så jeg er veldig glad for å få den sjansen. Det hjelper meg i omstillingsperioden fra spiller til en ny hverdag i arbeidslivet. Jeg skal på is og bidra med lederskap der i tillegg til å bygge en kultur og identitet videre i Rögle. Veldig spennende, sier Oslo-gutten.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form