Lukk søk

Landslaget

May 18, 2021

Landslaget ute av isolasjon - trener i kveld

Landslaget havnet rett i isolasjon etter at de ankom Riga søndag. Nå har de kommet ut av hotellrommet og skal trene på is i kveld.

Det norske landslaget ankom Riga søndag kveld i et chartret fly sammen med det danske landslaget. Etter at VM-troppen hadde landet i Latvia ble de geleidet rett i bussene som frakte dem rett på hotellet og i isolasjon.

- Alle er i fin form, og vi skal trene i kveld klokken 20:00, forteller assisterende generalsekretær Kristoffer Holm fra Riga.

Mat på døra

Helt siden søndag kveld har VM-troppen hatt hvert sitt hotellrom og vært isolert. Kristoffer Holm vil fungere som media-ansvarlig for landslaget i Riga, og forteller at laget nå endelig har fått se hverandre igjen.

- Isolasjonen har myknet opp litt nå. Så i dag har vi fått kommet ut fra hotellrommet og spist sammen som lag.

Hvordan har isolasjonen gått?

- Det har gått greit. Spillerne og resten av troppen har måtte fått sin mat levert på døra og tatt den obligatoriske covid-testen ved døren.

Assisterende-trener Sjur Robert Nilsen forteller til Nitten.no at han har brukt tiden i isolasjon godt. Såpas godt at han har blitt ferdig med en bok.

- Jeg har lest ferdig boken "Spionen og Forræder" av Ben Macintyre. Det vil jeg virkelig anbefale til alle lesere av Nitten.no, forteller han via telefon fra Riga.

Olimb og Lesund på is i kveld

Landslaget skal endelig få trent på Latvisk jord i kveld. En trening som blir veldig rolig i følge Nilsen.

- Det blir bare å få kommet i gang igjen. Tre dager uten trening hvor vi har trent ganske bra før dette kan være litt farlig, så vi tar det rolig fra start.

Olimb og Lesund har enda ikke fått trent med resten av laget. Nå skal de endelig få treninger med resten av troppen.

- Både Mathis og Erlend har begge ikke trent med oss enda, så det skal bli gøy å få de i gang.

- Vi har hatt flere som hatt litt "skavanker", men alle er nå klare for Tyskland-kampen førstkommende lørdag.

Hvor godt forberedt er dere til åpningskampen, Sjur Robert?

- Vi så litt på Tyskland i kampene mot Hviterussland og Tsjekkia i København på TV. Det var ikke deres VM-lag, men vi noterte oss noen grove trekk de hadde. Blant annet hvordan de forsvarer seg og går i angrep. Det blir nok ikke veldig ulikt, selv med noen andre spillertyper, forteller han til Nitten.no

Byen er pyntet til VM

Riga er VM-klar i følge Kristoffer Holm, men det er noe VM-troppen ikke får utnyttet.

- Vi har fått sett litt, og opplegget virker bra. Men for vår del så har vi ulike soner som vi får oppholde oss i. Det er hotellet, bussen, garderobeanlegg og isen, forteller Holm.

- Det er bra med oppmerksomhet rundt VM her borte, bra service og vi føler at de tar VM på alvor, avslutter han.

Sjur Robert Nilsen har i likhet med Holm sett lite av byen så langt. I stedet for har landslagsledelsen hatt ulike trenings-konkurranser da de var i isolasjon.

Hva slags konkurranser?

- Armbøyninger, squads og benbøy (Knebøy uten vekt). Her var målet å greie 500stk på hver øvelse.

Hvem vant her?

- Målvaktstrener Pecka Alcén tok flest. Jeg havnet på 200-250 av hver tror jeg. Gjøse er bra trent, så han var oppe i toppen der. Thoresen tok ikke mest for å si det sånn, forteller han lattermildt.

Sparta-treneren avslutter med å berolige de norske supportere hjemme i Norge med at de kommer til å gi alt i åpningskampen.

- Alle kommer til å ofre alt for det norske flagget. Det bør du ikke lure på. Vi kommer til å være klare, avslutter Nilsen.


Foto: Norges Ishockeyforbund, Fredrik Hagen

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form