Lukk søk

Elitehockeyligaen

December 21, 2023

Kritisk til Oilers etter avlyst hockeyfest: - Vi burde tildeles seieren

Lørenskog-trener Niklas Andresen mener Stavanger Oilers burde sørget for å komme seg til Østlandet torsdag og ønsker at romerikingene tildeles seieren.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Jeg ser ingen grunn til at ikke seieren skal tildeles oss. Det tilsier vel regelverket også. Enten burde de reist tidligere eller hatt et annet fremkomstmiddel tilgjengelig. Det går både buss og tog, sier Andresen til nitten.no.

- Du forventer tre poeng?

- Jeg regner ikke med det, men jeg tror mange er enige om at det hviler et ansvar på Oilers her. Min personlige mening, og ikke nødvendigvis klubbens, er at vi burde tildeles seieren.

Andresen hadde samlet spillerne til videogjennomgang på Lørenskogs 60-årsdag da beskjeden kom: Kampen er utsatt da stormen «Pia» sørget for stadige utsettelser og kansellerte fly på Sola.

I stedet gikk LIK-gjengen på is for en runde «julehockey» mens skuffede tilskuere forlot hallen.

Satt på flyplassen

Oilers-troppen skulle opprinnelig ta et fly som skulle ta av klokken 13:30. Ifølge Avinors nettside landet det flyet på Oslo lufthavn først klokken 18:44 - uten hockeyspillerne.

- Vi har fulgt utviklingen hele veien, og i den siste kontakten vi hadde med Oilers var det ingenting som tydet på at flyet ikke skulle gå. Vi sa tidlig at hvis kampen ikke kunne starte senest klokken 20, flyttes den til en annen dag. Men det er selvsagt utrolig trist med tanke på Lørenskogs jubileum, sier Petter Salsten, konstituert generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, til nitten.no.

- Hva sier kampreglementet?

- Du har ansvar for å komme deg til kamp, men vi har hatt slike saker tidligere også. I denne saken har jeg ikke vært inne på tanken på at dette burde man sett fra Oilers side og for eksempel satt seg i bussen i går. De satt klare og ønsket å dra i dag. Det er overhodet ikke noen spekulasjoner eller noe fra deres side her, sier Salsten.

På spørsmål om Oilers kan bli straffet som en følge av den utsatte kampen eller Lørenskog tildeles poengene, svarer generalsekretæren:

- Jeg kan ikke se det. Det tror jeg vel heller ingen vil som en følge av at flyet ditt blir kansellert. Å ta poeng fordi en tredjepart har sørget for at en kamp ikke kan gjennomføres, syns jeg er drøyt.

Oilers skriver på sin hjemmeside at laget tilbragte en lang dag på Sola med stadige utsettelser som førte til at de til slutt ga opp. Innen mandag 8. januar må klubbene bli enige om ny kampdato.

Skuffet LIK-sjef

Niklas Andresen forstår ikke hvorfor Oilers-gjengen ikke dro tidligere eller sørget for alternativ transport da han mener uværet har vært kjent i flere dager.

- Ja, vi er kritiske. Det har vært skrevet om dette været i avisene der borte to-tre dager. I tillegg gikk det sju-åtte fly tidligere på dagen. Da vi skulle dit tidligere i år ble flyet vårt klokken 13:30 kansellert med tekniske problemer. Da fikk vi beskjed fra Oilers at det var dårlig planlagt av oss. Hva skal vi kalle dette da? Hvorfor har de ikke gjort noe med reiseruten når dette uværet var meldt?

Lørenskog-treneren mener kampen også kunne startet senere enn klokken 20 torsdag kveld.

- Hvis det viser seg at det kunne vært mulig å gjennomføre kampen, er vi enda mer kritiske. Casen er at man visste om dette været. Jeg tror de fleste er enige i at de burde planlagt dette bedre. Vi er skuffet over at vi fikk ødelagt 60-årsjubileet vårt med 1500 tilskuere, et bra arrangement, utvidet VIP, ølsalg og litt ekstra. Det er selvfølgelig utrolig skuffende.

Ønsket å spille

Terje Haukali er daglig leder i Oilers. Han henviser i utgangspunktet til general manager Pål Higson, som ikke har svart nitten.no torsdag kveld, men sier følgende konfrontert med Andresens kritikk og ønske om tre poeng.

- I utgangspunktet skulle det ikke være noe problem å reise på det tidspunktet vi faktisk skulle reise. Været kan man ikke gjøre så mye med. Det er ingenting annet vi ville enn å spille kampen. Hva slags hjemmel de har for å kreve poengene, har jeg ingen anelse om. Jeg har ingen kommentar til det, sier Haukali til nitten.no.

- Ingen hadde regnet med en slik utsettelse. Det var umulig å forutse. Hadde vi skjønt at det var en fare på det hadde vi vurdert en alternativ rute. Hadde du tatt runden til flyselskapene i går ville du nok fått til svar at de regnet med å gå som normalt, sier Pål Higson til Rogalands Avis.

På spørsmål om ikke Oilers kunne benyttet toget klubben disponerer, sier Oilers' general manager:

- Det er sjeldent vi gjør det til kamp. Konseptet handler om at vi ofte tar nattoget hjem. Ingen av delene lot seg gjøre denne gangen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form