Lukk søk

1. divisjon

January 5, 2022

Krevde endringer i møte: - Positive signaler

Idrettstoppene la frem sine synspunkter for Kulturdepartementet i et møte onsdag. For ishockeyens del håper man på gjenåpning av 1. divisjon i midten av måneden.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er positive signaler der vi tror det kan åpnes for 1. divisjon etter 14. januar, men ingenting er lovet, sier generalsekretær Ottar Eide til nitten.no.

De harde innstrammingene i midten av desember rammet lagidretten hardt da man på seniornivå nå kun kan trene normalt og spille kamper i øverste divisjon.

Full pause på nivå to har blant annet ført til delvis permittering av spillere og ledere i Narvik.

Ba om endringer

NIF, NFF, Norges Ishockeyforbund og Norges Håndballforbund var blant deltagerne i onsdagens møte med kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Budskapet fra idretten var tydelig. Et av kravene er at toppidrettsdefinisjonen må utvides til tidligere standard og til å gjelde utover generelt øverste nivå - uansett idrett - fra og med midten av måneden.

- Når venter dere en avklaring?

- De sier aldri tidspunkt, men vi oppfordrer dem til å komme med beskjed så raskt som mulig slik at man kan komme i gang med trening så raskt som mulig, og dermed også bli klare til kamp, sier Eide.

Mens Idretts-Norge tidligere i pandemien tidvis opplevde det som utfordrende å få til en dialog med myndighetene, ønsket Trettebergstuen onsdag å høre hvordan idretten selv opplevde de blir rammet, konsekvenser og mulige løsninger.

Gikk raskt

Hun innrømmer at ting gikk fort da nye restriksjoner ble innført midt i desember, og at man nå har mer tid til å sette seg inn i og vurdere de ulike tiltakene.

- Jeg kan ikke forskuttere noen ting, da alle tiltak må sees opp mot hverandre. Men dette møtet gjør at vi er godt skodd til å adressere idrettens behov, sier Trettebergstuen til TV 2.

I en pressemelding onsdag melder NIF om et «godt og konstruktivt møte». Idrettspresident Berit Kjøll la frem tre konkrete forslag innenfor barne- og ungdomsidretten, voksenidretten og toppidretten:

* Norsk idrett foreslår likebehandling av barn og unge opp til og med 20 år, slik at ungdom får samme mulighet til å trene og konkurrere som barn.  

* Toppidretten bør prinsipielt holdes åpen hvor toppidrettsutøvere kan trene og konkurrere som normalt. Disse utøverne lever allerede med strenge smittevernsrestriksjoner, de har en høy bevissthet omkring smittevern og de aller fleste er fullvaksinerte. Særforbundene bør selv kunne definere sin toppidrett. Dersom tiltak likevel anses som nødvendig for toppidretten mener Idrettsforbundet at unntakene for toppidrett, under enhver omstendighet, ikke kan settes snevrere enn det den var ved forrige nedstengning.

* Voksne utøvere bør kunne trene og konkurrere som normalt innenfor et ansvarlig smittevernsregime som alle særforbundene har tilrettelagt for.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form