Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 24, 2022

Koronautbrudd i to klubber: - Vi hadde glemt det litt

Nei, dette er ikke en sak fra ett eller to år tilbake i tid. Både Lillehammer og Storhamar er rammet av koronasmitte i troppen drøye to uker før seriestart.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Vi hadde vel glemt det litt alle mann, men dessverre var det ikke en gammel nyhet, nei, sier Lillehammer-leder Atle Svensrud til nitten.no om klubbens pressemelding.

Sykdomsutbruddet fører til at helgens tur til Sverige og de to planlagte treningskampene mot Östersund avlyses. Etter det nitten.no forstår er det snakk om 10-11 spillere og ledere som ville vært uaktuelle for reisen over grensen.

- Nå prøver vi å unngå videre spredning så godt det lar seg gjøre. Med rundt halve laget indisponibelt valgte vi, i samråd med Östersund, å avlyse. Det hadde ikke blitt sportslig utbytte hverken for oss eller dem.

Trener

Svensrud forteller at de friske og symptomfrie spillerne trener som normalt i Eidsiva Arena.

- Vi kjører på med de som er tilgjengelige. Det er ikke snakk om noe nedstenging og slikt, men spillerne tester seg slik at vi kan begrense dette så godt det lar seg gjøre. Man skal ha respekt for sykdommen og idrettsutøvere og være føre var, men det er på et litt annet nivå enn sist runde, sier Lillehammer-lederen.

- Hvordan påvirker dette oppkjøringen deres?

- Vi mister jo to kamper nå. Det er alltid morsomt å spille mot utenlandske lag, men det påvirker oss ikke kjempemye. Sykdom er en del av gamet. Når det er korona blir det også litt ekstra, særlig når så mange får det samtidig. Det er jo best ikke å få det så klart, men jeg opplever ikke dette som så dramatisk. Vi visste det ville komme tilbake. Forhåpentligvis blir vi ferdig med det nå.

- Vet du hvordan dere har fått smitten inn i troppen?

- Nei, og det har vi ikke tenkt å bruke så mye krefter på å finne ut av heller.

Storhamar-sykdom

Noen mil lenger sør stilte Storhamar uten Viktor Kokman, Adrian Saxrud Danielsen, Jacob Lundell Noer, Andreas Øksnes, Eskild Bakke Olsen og Anton Karlsson i 2-0-seieren over Vålerenga tirsdag kveld.

Lokalavisen Hamar Arbeiderblad melder at de vet flere av nevnte spillerne er koronasmittet.

- Det er ikke noe gunstig situasjon, for vi ønsker at alle skal være med på trening. I dag har vi hatt en god trening, og det er ikke bra at vi har spillere borte, for jeg skulle ønske alle var med, men vi må leve med dette. Dette er en grunn til at jeg er glad for at vi har så bred stall. Det kommer opp juniorer og bidrar bra, så da får andre sjansen. Det er noe positivt i det hele, sier trener Petter Thoresen til HA.

Den tidligere landslagssjefen forteller at han onsdag rådet spillerne til å unngå store folkemengder og andre situasjoner der man er ekstra utsatt for å bli smittet.

- Man må bruke hodet og forsøke å unngå ekstreme situasjoner, sier Thoresen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form