Lukk søk

Fjordkraftligaen

July 28, 2021

Kompisene Larsen og «Shampo» tar over VIF: - En veldig fin duo

Kenneth Larsen og Espen «Shampo» Knutsen blir Vålerengas nye trenerduo. Klubblegendene tar over for Roy Johansen som mistet jobben forrige uke.

Larsen forlenget sin kontrakt med Lørenskog med to år tidligere i vår, men ble for tre uker siden enig med 1. divisjonsklubben om å terminere avtalen da han var ønsket tilbake på Jordal.

Den gang var tanken å gå inn i et større team, men nå blir altså den gamle Vålerenga-legenden sjefen i boksen. Med seg får han sin gode kompis «Shampo» som er tilbake i en trenerrolle etter ett år med administrative oppgaver.

Det har vært spekulert i duoen Larsen/Knutsen den siste uken, og torsdag ettermiddag bekrefter Vålerenga treneransettelsene. Jon Aase fortsetter som fysisk trener og Joachim Svendsen får ansvar for målvaktene.

- Jeg har savnet å jobbe med et større apparat. Dette blir spennende og utfordrende, sier hjemvendte Larsen.

- Vi har hatt mange gode samtaler, og føler oss trygge på at dette trenerteamet representerer og deler de spillemessige og utviklingsmessige visjonene klubben har. Kenneth og Espen tar selvsagt med seg mye erfaring, men det er det brede spekteret av kvaliteter som gjør dette til en veldig fin duo, sier sportssjef Frikk Juell.

Erstatter Johansen

Det var forrige fredag Vålerenga informerte om at Roy Johansen er ferdig som klubbens hovedtrener etter fem sesonger som sjef. Samme dag erfarte nitten.no at duoen Larsen og Knutsen tar over.

Nå er trenerskiftet endelig bekreftet. Johansen går over i en rådgiverstilling i samarbeid med daglig leder.

- Dette kom overraskende på oss. Vi hadde ingen anelse om dette før vi ble kalt inn på møte i dag tidlig, uttalte Tobias Lindström til nitten.no forrige fredag da Johansen måtte gå.

- Litt spesielt blir det, med tanke på at vi snart går på is. Men klubben har bestemt dette, så da stoler vi på det. Vi må bare gjøre det beste ut av det.

Lindström sa da følgende om at ryktene til at det er Larsen som vender tilbake til Jordal og blir ny hovedtrener:

- Jeg har ingen kommentar til dette. Jeg spilte med han i Lørenskog for mange år siden. Og Shampo kjenner vi alle til. Men for alt jeg vet så kan det bli hvem som helst. Uansett så vil vi ha nok tid til å bli et bra lag til seriestart.

Lader opp på Romerike

Larsen tar over en sterk tropp som blant annet er tippet på topp av nitten.no-ekspert Tor Nilsen. I tillegg til at de fleste av spillerne fra forrige sesongs stall er med videre, er Stefan Espeland og Mathis Olimb blant nykommerne.

Vålerenga har lånt Lørenskog Ishall, Larsens gamle hjemmebane, til å komme seg på is og teste utstyr denne uken.

Oppkjøringen starter for alvor neste uke som avsluttes med øl, grilling og møte med spillerne på Jordal fredag. Larsens første match som hovedtrener for Vålerenga blir trolig treningskampen mot Oslo-kollega Grüner 15. august.

Lørdag 11. september er det serieåpning borte mot Stjernen.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form