Lukk søk

Elitehockeyligaen

May 24, 2024

«Kenna» topp motivert for EHL-spill: - Lyst til å holde på i mange år til

Ken André Olimb er klar for EHL-spill når han flytter hjem fra Tyskland om ett år, men blir det med broren Mathis i Vålerenga?

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Da nitten.no snakket med 35-åringen nylig gikk han langt i å slå fast at det blir retur til Norge neste sommer. Til TV 2 fredag sier Olimb at det «nok blir siste året ute».

- Jeg har begynt å bli litt eldre da, så det ligger i kortene at dette blir siste året og siste kontrakt ute, men man vet aldri. Kanskje sesongen der nede blir veldig bra, men ja. Det kan nok bli siste året i Tyskland, sier Schwenninger Wild Wings-proffen til nitten.no.

Sommeren 2021 sa Mathis Olimb nei til Frisk Asker og valgte Vålerenga. Fire år senere, etter serieslutt i Tyskland om ett år, er det lillebror Ken Andrés tur til å velge.

- Det kan bli forskjellige ting det sånn sett. Det er ingenting som er gitt, men jeg er topp motivert, kroppen er veldig bra og jeg har lyst til å holde på i mange år til. Det blir EHL på meg før jeg legger opp, ja, sier Olimb om det kommende klubbvalget.

- Det må ikke bli spill med Mathis i VIF?

- Det må ikke det, nei. Vi får ta det når den tid kommer og jeg skal velge. Jeg har litt tid på meg før vi er der.

VIF og Frisk Asker

Ken André Olimb ble tidlig hentet til Vålerenga, men det var etter to gode sesonger i Frisk Asker han ble hentet til svensk hockey av Leksand for hele 14 år siden.

De siste seks sesongen har han spilt i tyske DEL.

- Nå siste sesong ble det en litt annerledes rolle med mye «box play» defensivt. Det er jo ikke det man ønsker, man ønsker jo å spille mest mulig. Men jeg tar den rollen jeg får, understreker veteranen.

- Er du forespeilet noe av det samme til høsten?

- Det handler om å kjempe på og se hvordan sesongen blir. Det går opp og ned i idrett. Men vi trives uansett veldig godt i klubben og byen.

Tvillinger

Mens storebror Mathis har takket for seg på landslaget, mistet Ken André turneringen i Tsjekkia etter å ha pådratt seg en skade i skulderen i en av de siste oppkjøringskampene.

Få dager senere ble han far til tvillinger.

- Det blir litt mindre søvn, men det passer jo fint nå på sommeren hvor jeg kan styre dagene mine mer. Det gjør det enklere, sier Olimb til TV 2.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form