Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 13, 2023

Kasper (18) etter hat trick-debuten: - Det har vært mye meldinger

Kasper Walther-Sneve kan være den første Vålerenga-spilleren på over 40 år med hat trick i debuten.

Foto med tillatelse: Dolph Andersen

- Jeg leste noe om det på Facebook, faktisk. Moro! sier den 18 år gamle hat trick-helten til nitten.no.

Vålerenga-historikere har dykket ned i historikken for å finne sist gang en debutant scoret tre mål for Oslo-klubben. Dolph Andersens foreløpige undersøkelser viser at Ilkka Kaarna kan være den forrige med tre scoringer mot Manglerud Star 30. september 1981!

- Det er jo utrolig kult. Det må jeg si, forteller Sneve på vei inn til formiddagsøkt dagen derpå.

Overrasket

18-åringen brukte kun ni minutter på å sende Vålerenga i ledelsen i debuten mot bykollega Grüner torsdag kveld. Gjestene utlignet, men midtveis i midtperioden traff Sneve på ny.

Seks minutter ut i siste periode kom fulltreffer nummer tre i sin første kamp med Vålerengas A-lag. I helgen spilte han to kamper for samarbeidsklubben Lørenskog i 1. divisjon, tirsdag fikk han beskjed at han var aktuell for VIF-debut og onsdag kom den endelige beskjeden.

- Det var overraskende, men samtidig utrolig kult, sier Sneve.

- Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. At det ble tre scoringer i tillegg, er bare en bonus. Voldsomt, rett og slett. Det hadde jeg ikke sett for meg.

Vålerenga slo Grüner 4-2, tok sin sjette strake seier og ligger nå på tredjeplass med tre poeng opp til serieleder Stavanger Oilers.

Spiller lørdag?

Sneve har trent med Vålerengas beste lag en periode og håper nå også å være med i troppen som lørdag reiser til Hønefoss for å møte Ringerike Panthers.

- Det har vært veldig kult å få være med, men det er utrolig mange gode spillere jeg konkurrerer med. Jeg må fortsette å jobbe med de tingene jeg kan bli bedre på og håpe på en plass i troppen, sier hat trick-helten.

- Torsdagens kamp var vel en god søknad?

- Jeg håper jo det da! Jeg tror jeg får være med på lørdag.

- Har det vært mye oppmerksomhet etter kampen?

- Ja, det må jeg si. Uvanlig. Det var mye meldinger både i garderoben og på telefonen. Voldsomt, men hyggelig. Etter treningen i dag er det tilbake på skolen så da blir det sikkert litt der også, sier Vålerenga-talentet.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form