Lukk søk

CHL

September 5, 2021

Kåsastuls Frisk-retur: - Kom overraskende på meg også

Dagen før CHL-comebacket ble Christian Kåsastul hentet tilbake til Askerhallen. Overgangen gikk så fort at klubben ikke rakk å trykke navnet hans over 46-tallet på den oransje drakten.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen

Ett døgn før Champions Hockey League-åpningen mot Red Bull Salzburg, annonserte Frisk Asker at Christian Kåsastul var hentet tilbake på en korttidskontrakt.

Backen fra Skien skal i utgangspunktet kun spille fire CHL-kamper før han reiser til USA, men alle detaljer er ikke endelige. Det gikk nemlig fort da ideen om et lite gjesteopphold i Askerhallen dukket opp.

- Overgangen kom overraskende på meg også, men det er en veldig kul mulighet. Det passer også perfekt for begge da det er litt småskader her og jeg får en fin oppkjøring. Vinn-vinn, sier Kåsastul til nitten.no.

Felles idé

Landslagsbacken mener både Frisk Asker og ham selv hadde ideen om korttidsavtalen som ble innledet med fredagens kamp mot Red Bull Salzburg der østerrikerne vant 6-2.

- Det var veldig kult å spille kamp for Frisk igjen, sier Kåsastul som etter 2019/2020-sesongen flyttet til AIK og HockeyAllsvenskan.

Partene er enige om at 24-åringen spiller to dobbeltkamper mot Salzburg og Bolzano, men det kan også bli noen oppgjør i Fjordkraft-ligaen avhengig av når Greenville Swamp Rabbits vil ha Kåsastul på plass i USA.

- Vi får se hva som skjer etter de fire kampene. Jeg vet ikke enda. Det er heller ikke endelig bestemt når jeg reiser over, men det blir i løpet av september. Det blir en veldig kul mulighet jeg gleder meg voldsomt til. Jeg tror hockeyen der passer meg bra, sier backen og legger til at Frisks Patrick Hellman bidro rundt overgangen til ECHL-klubben.

Ryker smultingen?

For to sesonger siden ble det seks strake tap for Frisk Asker i gruppe med Biel, Tappara og Klagenfurt i CHL. Fredag ble Salzburg et nummer for store og søndag venter HC Bolzano.

Italienerne vant den sentraleuropeiske ligaen forrige sesong, men måtte ha straffeslag for å senke puljens polske innslag, JKH GKS Jastrzebie, fredag kveld.

- Vi møtte en veldig god motstander i Salzburg. For mange utvisninger og noen dumme feil førte til et par av baklengsmålene, men ellers var det helt ok. Søndag kan vi ikke ta så mange minutter. Disiplinen må opp, slår Kåsastul fast.

- Er dette lag dere må ha en maksdag for å slå?

- Ja, på en god dag uten alle utvisninger og feil kan vi slå dem. Jeg tipper Bolzano er noe av det samme som Salzburg, så de kommer nok ganske hardt. Vi må være på topp for å matche dem.

Frisk Asker - HC Bolzano ser du på Viasport+ og Viaplay søndag klokken 16.00!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form