Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 30, 2022

Kåsastul sa nei til VIF - signerte for Ontario Reign: - Veldig fornøyd

Christian Kåsastul har brukt tid på å avklare hockeyfremtiden og avviste blant annet Vålerenga før han nå er klar for en ny sesong i AHL-klubben Ontario Reign.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen

- Jeg er veldig fornøyd med denne avtalen. Det er et steg opp fra forrige sesong. Jeg tror dette blir veldig bra, sier Kåsastul til nitten.no.

25-åringen fra Skien flyttet til USA i fjor der han allerede etter ECHL-debuten med Greenville Swamp Rabbits fikk beskjed om å sette seg på flyet til Vancouver for AHL-kamp med Ontario Reign.

- Interessen fra Ontario har vært der hele tiden. Nå tilhører Christian Ontario og ikke Greenville. Han kan fortsatt bli lånt ut til Greenville, men nå er kontrakten med AHL-klubben, forklarer agent Patrick Gandolfi Hellman om signeringen.

Ønsket i Vålerenga

Både Kåsastul selv og Hellman bekrefter at Vålerenga har forhørt seg om den norske landslagsbacken i sommer.

- Det stemmer at de har vært på, og det er hyggelig det. Men det er AHL og eventuelt andre ligaer i Europa som har vært mest aktuelt for meg nå, sier Kåsastul.

- Det har vært interesse fra gode ligaer i Europa og de kommer til å følge ham videre inn i den kommende sesongen. En retur til Norge var litt tidlig for Christian, sier Hellman.

Kåsastul kommer fra Skien, men gikk tidlig til Frisk Asker der han debuterte på A-laget allerede i 2014/15-sesongen. Backen sier følgende om interessen fra Vålerenga og vurderingen rundt det å eventuelt signere for en Frisk-rival:

- Frisk kommer alltid til å være førstevalget mitt i Norge. Men det er ikke slik at jeg er låst til noe som helst.

Norge, Sverige og USA

Kåsastul, som også har vært innom både Vita Hästen og AIK i HockeyAllsvenskan, ble presentert som Greenville Swamp Rabbits-spiller i slutten av august.

På det tidspunktet var det også avtalt at han skulle få sjansen i AHL i løpet av sesongen, men ingen regnet med at det ville skje allerede etter debuten.

Totalt ble det 13 kamper i ECHL og 25 matcher for Ontario Reign, Los Angeles Kings' farmerlag, forrige sesong.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form