Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 14, 2023

Kåsastul om Hamonic: - Han er stor og sterk

Christian Kåsastul beskriver tidligere lagkompis Justin Hamonic som en tøffing som vil forsterke Vålerenga i gulljakten.

Foto med tillatelse: Scott Wiggins

Etter det nitten.no erfarer er det Justin Hamonic som vil bli presentert som Vålerenga-spiller klokken 12 i dag.

Canadieren ble nylig frigitt fra Greenville Swamp Rabbits i ECHL der han en periode hadde Christian Kåsastul som lagkompis. De to backene fikk seks matcher sammen på isen i USA.

- Han er stor og sterk, bruker størrelsen sin til fysisk og bra defensivt spill, beskriver Liiga-proffen Kåsastul overfor nitten.no.

På plass i Oslo

Slik presenterte en ikke navngitt person seg på engelsk i en video Vålerenga publiserte på Twitter fredag ettermiddag med tydelig hint om at vedkommende vil få både et ansikt og et navn lørdag klokken 12.

- Jeg er ikke her for å delta, men for å konkurrere, kjempe hardt og spille med passion kveld etter kveld. Jeg kommer til Oslo fordi jeg vil vinne. Jeg vil være en del av et lag som vinner noe, sier vedkommende i videoen.

Det har ikke lyktes nitten.no å få en kommentar fra Anders Myrvold i Vålerengas sportsutvalg. Oslo-klubben reiser lørdag til Hønefoss på jakt etter seier nummer sju på rad.

- Er Hamonic en mann som styrker VIF i gullkampen, Kåsastul?

- Ja, det tror jeg! Vålerenga har jo også en bra backoppsetning fra før, men jeg tror han vil være et stabilt tilskudd defensivt.

Spilte i England

28 år gamle Hamonic har vært innom en rekke klubber i WHL, ECHL og AHL. I 2018/2019-sesogen spilte han 42 kamper for Angers i den franske ligaen før det ble overgang til Coventry Blaze.

2020/2021 var backen en del av Tulsa Oilers i ECHL før det ble retur til Coventry og den britiske ligaen. Denne sesongen har Hamonic vært på isen i 22 kamper og gjort fem poeng for Greenville Swamp Rabbits.

Vålerenga har siden seriestart sluppet både Christoffer Törngren og Svein Petter Falk-Larssen, mens Rasmus Ahlholm, Joachim Lunde Hermansen, Mitch Gillam, Darien Craighead og Andreas Martinsen er hentet inn.

Til dagens match mot Ringerike Panthers stiller Vålerenga med samme tropp som slo Grüner 4-2 torsdag. Det betyr at hat trick-debutant Kasper Walther-Sneve får fornyet tillit mens Thomas Olsen er syk.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form