Lukk søk

Internasjonal hockey

July 17, 2023

Kåsastul følger Morley til Italia: - Gleder meg veldig

Christian Kåsastul blir igjen lagkompis med David Morley når han flytter til Italia og HC Pusteral Wölfe.

Foto: Privat

Skiens-gutten har ønsket seg mer stabilitet i klubbhverdagen og håper nå å ha funnet nettopp det hos hardtsatsende HC Pustertal Wölfe i ICEHL.

- Jeg håper å tilføre mye positiv energi og spille min beste hockey slik at vi kan få en lang sesong, sier Kåsastul til klubbens hjemmeside.

- Nå gleder jeg meg veldig til møtet med Pustertal og supporterne.

HC Pustertal Wölfe ruster opp voldsomt foran kommende sesong og har blant annet og sikret seg David Morley. Han sa følgende til nitten.no om det å flytte til den idylliske byen Brunico i Italia tidligere i sommer:

- Ut fra hva jeg har blitt fortalt er det et fantastisk sted å bo. Det skal passe perfekt for meg og familien samtidig som det blir en ny utfordring for meg som hockeyspiller.

Fra Finland

Kåsastul signerte en ny og forbedret avtale i USA i sommer som medførte at han tilhørte AHL-klubben Ontario Reign og ikke Greenville Swamp Rabbits i ECHL.

Men etter kun sju opptredener i ECHL terminerte kontrakten og spilte tre kamper for Frisk Asker før det ble Finland, Liiga og HIFK.

Der ble det ti poeng på 33 kamper i seriespillet for landslagsbacken. Kåsastul, som også har vært innom både Vita Hästen og AIK i HockeyAllsvenskan, har hatt flere tilbud å velge i denne sommeren, men skal ha ønsket å bli i Europa.

- En hel sesong i ECHL er ikke så bra for meg, sa Kåsastul til nitten.no da han flyttet hjem.

Fornøyde

HC Pustertal Wölfe melder at troppen til kommende sesong, som møter til felles oppkjøring 4. august, nå nærmer seg komplett med signeringen av Kåsastul.

- Christian kommer fra en veldig god sesong i Finland, sier Pustertal-trener Tomek Valtonen - selv finne født i Polen til klubbens hjemmeside.

- Han var den ledende defensive spilleren hos HIFK. Han spiller helt klart tøffere enn størrelsen skulle tilsi og har en hjerte som en kriger. Vi gleder oss veldig til å få ham hit.

ICEHL består kommende sesong av 13 lag med Red Bull Salzburg som det kanskje mest kjente. Av de 13 lagene kommer åtte fra Østerrike, tre fra Italia, ett fra Slovenia og ett fra Ungarn.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form