Lukk søk

Internasjonal hockey

December 18, 2021

Kåsastul AHL-debuterte i natt: - Sinnssykt kul opplevelse!

Landslagsbacken Christian Kåsastul fikk sine første AHL-minutter da Ontario Reign slo Evander Kane og San Jose Barracuda hele 7-4 natt til lørdag norsk tid.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen

- Det var en sinnssykt kul opplevelse! Og ikke minst veldig kult å få sjansen på dette nivået. Det var jo derfor jeg dro over hit, sier Kåsastul til nitten.no.

Skiens-gutten ble kalt opp til Ontario Reign også etter debuten i ECHL tidligere i høst, men i natt fikk han sine første minutter på isen foran 5683 tilskuere i Toyota Arena.

Reign ledet 3-0 allerede etter første periode mot San Jose Barracuda og vant til slutt 7-4. Kåsastul endte med pluss to i pluss/minus-statistikken.

- Jeg syns det gikk bra for min del med mye istid og tillit i undertall. Veldig gøy, sier Kåsastul.

Kings-rekrutter

24-åringen fikk med seg fire Champions Hockey League-kamper for gamleklubben Frisk Asker på sensommeren før han flyttet til USA og ECHL-klubben Greenville Swamp Rabbits.

Allerede etter debuten for South Carolina Stingrays, fikk han beskjed om å reise til Vancouver med Ontario Reign. Det var på forhånd avtalt at Kåsastul ville få sjansen i AHL denne sesongen, og han deltok også på camp med Reign, farmerlaget til Los Angeles Kings, i høst.

- Nå vet jeg hvert fall at jeg skal være her til over nyttår. Målet fremover blir mest mulig spill i AHL, forteller landslagsbacken som også har en fortid i svenske Vita Hästen og AIK.

Kane-duell

Kåsastuls AHL-debut ga også et møte med den omstridte NHL-stjernen Evander Kane. I fjor ble canadieren slått personlig konkurs med en gjeld på 26,8 millioner dollar, og denne sesongen har han vært utestengt i 21 kamper etter å ha forfalsket et vaksinepass.

Han har ifølge Aftonbladet vært anklaget for seksuelle overgrep og vold mot sin ekskone, men saken ble henlagt i oktober. Nylig la ekskonen ut en video i sosiale medier der Kane angivelig sikter mot henne med pistol. Kane selv hevdet pistolen ikke var ladd og at det hele var arrangert til en bildeseanse.

Hun hevder også Kane, med 506 poeng på 769 NHL-kamper, har gamblet på både NHL- og Sharks-kamper

San Jose Sharks fikk etter hvert nok og sendte Kane ned til farmerlaget San Jose Barracuda der 30-åringen i natt fikk én assist.

- Det ble noen dueller mot ham ja, sier Kåsastul og smiler.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form