March 9, 2023

Karterud-show og Vålerenga til semifinale: - Deilig at det har løsnet ordentlig!

ASKER (nitten.no) Med scoring i samtlige kvartfinaler bidro Jørgen Karterud sterkt til at sesongen ble en stor skuffelse for Frisk Asker. VIF er klare for semifinale!

Gull på hjelmen og gull med henda. Alt klaffer for Karterud for tiden! Etter å ha vært ute med skade i over fire måneder, er Vålerenga-profilen tilbake med et smell.

Scoring i seks matcher på rad ble toppet med en lekkerbisken i Varner Arena i 6-4-seieren torsdag. Den sendte VIF til semifinale - mot Storhamar?

- Deilig at det har løsnet ordentlig! sa Karterud i intervju med rettighetshaver TV 2 i andre pause.

Allerede 9. mars ble siste kampdato for Frisk Asker i 2022/23-sesongen. Sportssjef Vidar Wold tok etter jul, men det ble med sjetteplass og kvartfinale-exit i Anders Bastiansens siste sesong.

- Det vil være en kjempeskuffelse, sa Alexander Bonsaksen til nitten.no om nettopp det scenariet før torsdagens kamp.

Og slik ble det. Thomas Valkvæ Olsen både reduserte og utlignet, men Mika Partanen avgjorde med to minutter igjen på uret. Thomas Olsen satte pucken i tomt bur et dryøt minutt før slutt.

Straffebom

Vålerenga var farligst i første periode i Varner Arena og tok også ledelsen på lekkert vis. Felix Girard havnet på etterskudd da han mistet løkka, pucken gikk fort fra mann til mann hos gjestene og Stefan Espeland satte opp Mika Partanen.

Fra noen få centimeters hold fikk finnen en enkel jobb med å skyve pucken over streken.

To sekunder før første pause kom Sebastian Johansen alene gjennom etter en miss av Alexander Bonsaksen. I et desperat forsøk på å redde situasjonen kastet den tidligere Vålerenga-backen kølla mot pucken og dommeren blåste straffe.

Duellen mellom Partanen og Henrik Fayen-Vestavik endte i sistnevntes favør.

Karterud-show

Drøye to minutter i midtperioden kom hjemmelaget to mot én. David Morley holdt inne og la over til Thomas Valkvæ Olsen som lurte pucken nede ved stolpen der Mitch Gillam ikke rakk å skyve over.

40 sekunder senere var VIF tilbake i føringen. Målsniken Thomas Olsen er tilbake fra skade, kom seg fri foran Fayen-Vestavik og styrte Mark Auks pasning i nettet.

Så var det duket for Jørgen Karterud-show. «Sommerferie» sang Klanen da mannen med gullhjelmen rundet Frisk-målvakten, hentet pucken med frem foran det tomme buret og lekte inn 3-1-ledelse.

Det var den skadeplagede 28-åringens femte (!) mål på fire matcher mot Frisk Asker i kvartfinale-serien og scoring i match nummer seks på rad.

- Fem mot fem syns jeg vi er knallgode. Deilig at det har løsnet ordentlig! Deilig spill av alle mann, litt gamle Sovjet der. Jeg holdt den inne lenge så åpnet det seg til slutt, sier Karterud til TV 2.

- For et mål av VIF! Karterud iskald, skrev TV 2-ekspert Erik Follestad på Twitter.

Martinsen-goal

Men Frisk ga ikke opp. Åtte minutter før andre pause fikk Fredrik Bjørndal tid og plass og smalt inn reduseringen bak Gillam etter fin pasning fra Hampus Gustafsson. Scoring i match nummer 100 for Frisk Asker!

Med både Morley og Girard i utvisningsboksen fikk Vålerenga spille over et og et halvt minutt med én mann mer på isen. Andreas Martinsen trengte kun 27 av dem på å vippe inn gjestenes fjerde.

- Vi har det i oss, men denne perioden var ikke bra nok, sa målscorer Bjørndal til TV 2 i andre pause.

Frisk Asker måtte ha tre mål - minst - for å forlenge sesongen. Sju minutter før slutt kom den første da Olsens satte dagens andre under Gillam.

Og halvannet minutt senere sto det 4-4. Og igjen var det Thomas Valkvæ Olsen som sto for nettkjenningen sekunder etter at Pontus Finstad var alene med Fayen-Vestavik.

Matchen så ut til å gå til forlengelse, men så stormet Partanen gjennom vippet pucken over Frisk-målvakten. Dommerne kikket lenge på video da en Frisk-spiller lå nede mens finnen puttet pucken i mål, men scoringen ble stående.

PS! Semifinalene starter 18. mars med kamp hver dag i minst åtte dager. Stavanger Oilers spiller første kamp hjemme lørdag 18. mars og Storhamar i CC Amfi påfølgende dag.