Lukk søk

Elitehockeyligaen

December 29, 2023

Kan hekte av bunnlagene: - Tar ikke lett på noen kamper i denne ligaen

Nitten.no var en mange som tippet Lørenskog sist i EHL - lørdag kan romerikingene skaffe seg en meget solid luke ned til de to lagene nederst på tabellen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er sant, men det er bare en hockeymatch for oss. Jeg tror Ringerike kjenner litt mer på det, men vi er forberedt på at de kommer ut i 100. Vi tar ikke lett på noen kamper i denne ligaen.

Det sier Lørenskog-spiller Tom André Christensen til nitten.no dagen etter 5-2-seieren over Comet og dagen før romjulskampene avsluttes med viktig bortekamp mot Ringerike Panthers.

De nyopprykkede romerikingene står med 25 poeng på 25 kamper og har allerede nå 11 poeng ned til nettopp Ringerike og hele 17 til opprykkskollega Comet.

- Jeg hadde tatt det før seriestart, ja. Vi er en veldig fin gruppe som spiller for hverandre og har også vært nære i flere av kampene vi har tapt. Niklas (Andresen) og (Peter) Messa gjør en bra jobb og er flinke til å peke på det vi jobbe med for å bygge videre på det vi har vært bra på, sier Christensen.

Nøkkelkamp

25-åringen fra Oslo spilte fem sesonger for Narvik før han flyttet tilbake til Østlandet i sommer og vet godt hva som kreves både for å rykke opp og sikre ny kontrakt i EHL.

Lørenskog har nå tatt 12 poeng mot Comet denne sesongen og fem av seks mulige mot Ringerike.

- Vi ble jo spådd på sisteplass av mange. Men igjen; vi er en fin gjeng og en bra gruppe med fire rekker som trommer på. Vi lykkes i box play, går mye på skøyter og tør å sette press med to mann. Vi får lov til å prøve og det er ok å gjøre feil. Det er trenerne tydelige på. Det er ingen som spiller med høye skuldre. Jeg tror det er en del av grunnen til at vi har tatt 25 poeng.

Sluttspill?

Lørenskog-trener Niklas Andresen fortalte nitten.no i sommer at romerikingene hadde bygget en EHL-tropp på 1,1 millioner. Stallen har kanskje blitt noe dyrere siden da, men økonomisk er nykommeren en miniputt på dette nivået.

Det holdt til å ta tre poeng i den viktige bunnduellen mot Comet fjerde juledag.

- Det er alltid tøft å møte Comet, men selv da det sto 2-2 i tredje periode, hadde vi fin tålmodighet i spillet vårt. Vi holdt oss til kampplanen, og det løsnet etter hvert. Det var deilig, sier Christensen som noterte to assist mot haldenserne.

- Og med seier lørdag begynner dette å se bra ut?

- Mange snakker om den kampen, men vi kommer til å dra dit med senkede skuldre og bygge videre på det vi driver med. Alt kan skje og det er mange kamper igjen. Vi har minst mulig fokus på tabellen, sier Lørenskog-spilleren.

- Men 11 poeng ned er et godt utgangspunkt?

- Det kommer an på hvem du spør. For meg er ingenting komfortabelt, hverken 11 eller 14 poeng. For oss handler det om å gjøre en god kamp så kanskje vi kan se oppover på tabellen etter hvert også. Det er ikke så langt opp til Lillehammer.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form