Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 4, 2023

Kaller ekspertens gull-krav useriøst: - For dumt å si

JORDAL (nitten.no) Anders Myrvold mener Erik Follestad bommer både når han omtaler årets Vålerenga-lag som tidenes dyreste i Norge og når mener alt annet enn NM-gull vil være en skandale.

Foto: nitten.no

- Det er for dumt å si. Veldig dumt å si. Useriøst. Vi ligger på femteplass, får inn én mann og da skal vi ta gull? Det er seks jevne lag i ligaen, og vi vet også de andre kommer til å fylle opp. Storhamar ser godt bemannet ut, for eksempel.

Det er Anders Myrvolds dom over Erik Follestads tweet søndag kveld da Vålerenga kalte inn til pressekonferanse der landslagsspiller Andreas Martinsen ble presentert.

- Tidenes dyreste lag i Norge skal bli enda dyrere. Hvis ikke det laget tar NM-gull så er det rett og slett en skandale, meldte TV 2-eksperten og ertet også på seg VIFs legendariske speaker Knut Hoffsengen.

- De var en av favorittene før sesongen, har forsterket underveis og hentet Martinsen nå. Selvfølgelig blir de favoritter. Og det må de tåle. Jeg syns det er rart en klubb som Vålerenga har begynt å grine over å få favorittstempelet. Det trodde jeg de var vant til, sier Follestad til nitten.no og legger til:

- Men jeg er helt for at lagene i ligaen har bra med penger. Det er bra det.

Dyreste?

Vålerenga har ryddet i troppen denne høsten og vinteren, og kvittet seg med Christoffer Törngren og Svein Petter Falk-Larssen. Rasmus Ahlholm, Mitch Gillam, Darien Craighead, Joachim Lunde Hermansen og sist Martinsen har kommet inn.

- Er dette tidenes dyreste lag i Norge, Myrvold?

- Nei, da har man ikke satt seg inn i det. Jeg vet hva de andre spillerne i andre lag koster. Noen skulle hit, så jeg kjenner prislappen. Når det er sagt er jeg helt for åpne lønninger. Jeg liker modellen fra NHL uten hemmeligheter der alle summer legges ut.

Mens Vålerenga har sikret seg Martinsen, signerte Stavanger Oilers onsdag Lillehammer-veteranen Nick Dineen. Myrvold avviste mandag at Vålerenga vurderer å hente spillere fra den kriserammede klubben fra OL-byen.

Samtidig bekrefter den lovende backen Sverre Rønningen til TV 2 at også han har fått en henvendelse fra Oilers.

Svarer Myrvold

TV 2-ekspert Follestad forstår ikke Myrvolds reaksjon og mener klubben han selv spilte for i fire sesonger må tåle å høre at andre ser på dem som favoritter denne sesongen.

- Jeg orker ikke høre på at han sier det er useriøst. Vålerenga har det dyreste laget og på papiret det sterkeste laget sammen med Storhamar. At de ligger rundt midten, sier mer om hva de presterer. De har den bredeste troppen, har brukt klart mest penger og de må tåle favorittstempelet når de holder på sånn, sier Follestad.

Myrvold sier til nitten.no at Vålerenga fikk økonomisk hjelp av gode støttespillere da Martinsen ble signert på en avtale ut sesongen.

- Vi har gode supportere og eksterne folk som liker Vålerenga og som har lyst til å bidra. Hvis ikke hadde ikke dette vært mulig.

Martinsen tilfører muskler i en tropp som har savnet tyngde og fysikk samtidig som Rasmus Ahlholm ventes å være ute i rundt seks uker, Darien Craighead i fire i tillegg til blant andre Jørgen Karterud som har vært ute i flere måneder og har som mål å rekke sluttspillet.

- Noen mener troppen er veldig bred, men det er den ikke på grunn av alle skadene. Nå håper vi Karterud snart er tilbake, og med alle klare for match ser troppen ganske komplett ut. Da blir det konkurranse, sier Myrvold.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form