Lukk søk

Fjordkraftligaen

August 29, 2022

Juell fra hockey til håndball: - Sunt med nye impulser

Frikk Juell bytter ut hockey på østkanten med håndball på vestkanten og blir ny daglig leder i Aker.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Etter to svært innholdsrike sesonger som sportssjef i Vålerenga, ble det i april kjent at Juell hadde sagt opp sin stilling på Jordal.

Nå har Oslo-gutten fått ny jobb og bytter ut ishockey med en annen hallidrett som ny daglig leder i Aker Topphåndball.

- Forskjellen er ikke vanvittig stor, men jeg tror det er sunt med nye impulser. Det er klart det er litt annet trøkk i Vålerenga og hockeyen generelt, men oppgavene og problemstillingene er egentlig ganske like, sier Juell til nitten.no.

- Hvordan er det med håndballbakgrunnen din?

- Det er ikke rare greiene, men som de fleste andre har jeg fulgt landslagshåndballen. Klubblag har jeg ikke hatt noe spesielt forhold til.

Samarbeidsklubb

Elitesatsingen Aker Topphåndball ble etablert så sent som i 2016 som et samarbeidsprosjekt mellom Njård og Ullern. Njård har senere trukket seg ut, men sammen har Aker og Ullern et solid og dekkende håndballtilbud for topp og bredde, ifølge klubbens hjemmeside.

- I tiden som kommer vil Frikk fokusere på å gjøre treningshverdagen så god som mulig for spillerne, inkludert et bedre helsetilbud og på å bedre kommunikasjonen i klubben! melder Aker på sin hjemmeside.

- Med bakgrunn i Vålerenga Hockey, genuin interesse for spilleres velferd, samt bred kompetanse fra norsk idrett vet vi at dette kommer til å bli bra.

- Aker er et prosjekt. Vi har et lengre perspektiv på dette her, men utgangspunktet er godt som den eneste toppklubben i Oslo. Man har en veldig attraktiv rekruttavdeling som vi også skal sørge for at blir enda bedre i årene som kommer, sier Juell selv til nitten.no.

Hallutfordringer

Den tidligere VIF-sportssjefen kjenner godt til hallutfordringene i Oslo fra tiden i Vålerenga, der klubben etter flere sesonger på Furuset endelig kunne flytte inn på nye Jordal, og skal jobbe for bedre arenafasiliteter også i Aker.

- Vi har, for å si det mildt, hallutfordringer vi må få løst. Alle som jobber i idretten er kjent med hvor begredelig det står til på anleggssiden i Oslo, men at det var så svakt for håndballen var jeg ikke klar over. Nå leier vi Oppsal Arena til kampene. I treningshverdagen har vi flyttet noen økter til dagtid i tillegg til at vi samarbeider med flere klubber i Oslo, forklarer Juell.

- Kunne du hatt hockeyjobb nå?

- Det kunne jeg. Men jeg har kone, to barn på skole og en i barnehage og det er flere enn meg som skal ta en beslutning når det er så mange som må flytte på seg. Når det er sagt har det vært et eventyr å være en del av hockeyen og en krevende, men fantastisk tid i Vålerenga. Det er ikke usunt av og til, og etter så mange intense år, å få litt andre impulser og bli kjent med andre miljøer. Jeg har fått et veldig fint inntrykk av håndballmiljøet så langt og trives godt med de folkene jeg jobber med.

- Hva tror du om veien videre for Vålerenga?

- Jeg vet ikke så altfor mye, men Vålerenga har en plass i hjertet mitt og jeg håper selvsagt de lykkes!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form