Lukk søk

Elitehockeyligaen

July 28, 2023

Johansen fikk backen han ønsket seg: - Et lag som kan gå hele veien

Da Roy Johansen ble ansatt som Frisk Asker-trener, var han tydelig på at han ønsket Emil Frøshaug inn på backsiden.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

Nå har trenerveteranen fått det som han ville. Frøshaug har signert en ettårskontrakt med Frisk Asker og er klar for treningsstart i Varner Arena mandag.

- Han er en robust og hardtarbeidende back, med gode førstepass og vil med sin fysiske spillestil tilføre en dybde til det defensive spillet.  Emil er også en veldig god lagspiller og en fin fyr ha i laget. Han vil bli en sterk defensiv spiller for oss den kommende sesongen, sier Johansen i en pressemelding.

30 år gamle Frøshaug kommer fra MS-systemet, men var innom Lørenskog, Storhamar og Hasle-Løren før han returnerte til moderklubben der han forrige sesong hadde nettopp Johansen som sjef frem til jul.

Nummer seks

Frøshaug tar med seg draktnummer seks når han nå blir ytterligere en i rekken av spillere som forlater Manglerud Star som en følge av nedlyttingen til 2. divisjon.

- Først og fremst er det veldig spennende lag i Asker. Jeg følte ikke at de fikk ut sitt fulle potensiale i fjor – det var akkurat stang ut. Samtidig ser jeg at Frisk har hentet inn mange bra spillere nå, og tror absolutt at det er et lag som kan gå hele veien. Jeg er veldig glad for at avtalen gikk i boks, sier backen selv.

- Først og fremst er jeg en defensiv spiller som skal gjøre det hardt for motstanderne foran eget mål, ha gode førstepasninger og ta den defensive delen av spillet. Jeg håper at jeg kan være med å bidra til å drepe utvisningsminutter og ta den tøffe fysiske rollen, fortsetter 30-åringen.

Fornøyd sportssjef

Vidar Wold har fått på plass en rutinert tropp i Varner Arena denne sommeren. Mandag, med under 50 dager igjen til serieåpningen på Jordal, samles laget til fysiske tester.

- Vi har hele tiden hatt et ønske om å bli større og sterkere defensivt, og med Emil på plass føler vi at vi har utfylt det ønsket. Med Roy sine gode tilbakemeldinger på Emil, var vi aldri i tvil om at vi ønsket å få ham til Frisk Asker, sier Wold.

PS! Overgangen betyr at det nå blir to Frøshaug i Frisk Asker-garderoben, men nysignerte Emil og Mats er ikke i familie.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form