Lukk søk

April 15, 2021

Jakten på en ny assistent-trener kan være over: - Vi håper å lande en avtale innen kort tid

Sparta har i lengre tid vært på jakt etter en assistent-trener. Nå kan se det se ut som jakten er avsluttet i Sarpsborg.

Sparta har i lengre tid ønsket seg en ekstra assistent-trener for sitt A-lag. Nå bekrefter Sparta-trener Sjur Robert Nilsen at den jakten kan være over. Etter hva Nitten.no erfarer skal det være snakk om en utenlandsk trener.

Gjøse skulle bli hovedtrener

Før Anders Gjøse valgte å ta over Storhamar var de tre trenere i Sarpsborg. Og planen til Sparta og Nilsen var at Gjøse skulle ta over for hovedtrener på sikt.

- Vi hadde en plan på dette, men etter at Gjøse fikk tilbud fra Storhamar så ble det ikke slikt. Vi forstod at dette var en mulighet han ikke kunne takke nei til og da ble planene gjort om og jeg tok en lengre periode som hovedtrener.

Før Gjøse takket ja til Hamar-klubben så ønsket klubben å se på forandringer som kunne gjøre Sparta og ikke minst sporten bedre. Derfor kom de frem til et system med tre trenere. Sjur Robert Nilsen bekrefter at de også var på jakt etter en Gjøse-erstatter før sesongen, men at det ble med forsøket.

- Vi fant liksom ikke en god kandidat i fjor, så Sten Gunnar og jeg bestemte oss for at vi tok et år alene. Vi var veldig usikre på hvordan sesongen skulle bli med korona-situasjonen i det sesongen startet.

Ny fysisk trener på plass

Sparta har i mange år vært kjent for sin harde sommertrening, og for at det skulle vedvare så har klubben ansatt en fysisk trener på en mindre stilling.

- Vi bestemte oss for å ansette Alexander Skorpen på en mindre stilling. Den fysiske treneren har også ansvaret for den fysiske treningen til Fredrikstad Ballklubb som til daglig spiller i Rema 1000-ligaen i håndball forteller Nilsen.

Hva inngår i en mindre stilling?

- Vi har ikke råd til å ha samtlige poster i klubben på 100% lønn, så derfor ønsker vi å se om dette kan være noe som vi ønsker å videreutvikle. Og så langt er jeg fornøyd, så jeg ser for meg at vi sammen kan videreføre dette samarbeidet.

En keepertrener står også på Nilsen sin ønskeliste. Denne posten har til nå blitt utført av Daniel Bjørnberg. Den tidligere markedssjefen har også hatt en liten stilling, men det er ikke nok i følge Nilsen.

- Vi tok inn Daniel noen timer i uka, men forstår at han ikke kan sette av all sin tid til oss og keeperne. Så det hadde vært fint med en keepertrener som kunne veiledet våre keepere litt mer. Men Daniel har hjulpet til med det han kan, og det setter vi pris på.

- Ikke uvanlig med tre trenere i boksen

I SHL ser vi at klubbene har tre trenere i boksen. En trener som har ansvaret for backene, en for løperne og hovedtreneren med hovedansvar. Et slikt system ønsker også Sjur Robert seg i Sparta.

- Vi har jo hatt det tidligere. Og det er enklere for en hovedtrener som i tilfelle er meg til å få en bedre oversikt i kampen.

Men er ikke dette uvanlig i Norge?

- Kanskje uvanlig i Norge, men vanlig i en normal hockeyverden i dag. Vil si at det er vanlig i de fleste ligaene i verden.

- Vi ønsker å styrke oss opp på trenersiden, slik at vi kan få en bedre hverdag for spillerne. I år har det blitt Sten Gunnar som har hatt ansvaret for backene, og jeg løperne. Vi håper at med en ekstra assistent-trener at det kan bli lettere å jobbe med spillerne på trening og i kamp.

Når det gjelder Jan Hexeberg som er manager i laget, så svarer Nilsen kjapt.

- Han rører vi ikke. Han er fredet, avlslutter han humoristisk.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form