Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 30, 2021

Oilers på topp: - Vi reiser rundt for å vinne - ikke underholde

Søndagens maktdemonstrasjon i Stjernehallen sørget for at Oilers kunne starte uken som serieleder. Der har siddisene planer om å bli.

Stavanger Oilers dro til Fredrikstad som tabelltoer. Etter en maktdemonstrasjon og knusende 5-0-seier reiste de fra Stjernehallen som nybakte serieledere. Nå ønsker ikke laget å gi fra seg plassen.

- Nei, nå har vi endelig kommet på den plassen vi ønsker å være. Stjernen har jo lånt den plassen i hele år, og vi ligget bak som gjedda i sivet, forteller Henrik Holm til nitten.no.

- Terningkast 6

I sosiale medier haglet det med superlativer til Oilers-laget som fremsto som et voksent lag som spilte en perfekt bortekamp. Den oppsummeringen støtter Andreas Klavestad, som mandag kunne feire bursdag sin som serieleder.

- Det kan vel ikke bli så mye bedre enn å våkne opp som bursdagsbarn og serieleder? spør Klavestad.

- Jeg tenker at vi er tilbake der vi egentlig hører hjemme. Laget var solide. Vi reiser rundt for å vinne - ikke underholde, sier backen.

Keeper Henrik Holm er fra Fredrikstad og hadde familien på tribunen søndag. Han mener at det knapt går an å spille en bedre bortekamp.

- Jeg vil si at det var terningkast 6. Ingen kamper er helt perfekte, men måten vi fremsto på var meget solid. En deilig bekreftelse på det vi har trent på og bevist på trening, forklarer burvokteren.

Ingen smultring på trening

Du trodde kanskje at Holm måtte servere sine lagkamerater smultringer på mandagens trening, men den sindige målvakten slapp unna med skrekken.

- Heldigvis så fikk vi fri fra treningen. Så de smultringene får guttene vente med til en senere anledning, forteller Holm, som fikk servert gullkjede av lagkameratene i garderoben etter innsatsen.

Henrik Holm etter seieren i Stjernehallen

- Hvorfor er dere så gode defensivt?

- En stor del av vårt system er å være solide bakover. Vi har hatt mye fokus på det, og statistikken juger ikke. Vi slipper til veldig lite, og når vi i tillegg scorer bra med mål fremover så blir det en god kombinasjon, avslutter landslagsmålvakten.

Klavestad skryter av sin keeper, men ønsker å ta del av hyllesten.

- Man må ikke glemme at Holm også har bra backer foran seg, sier han og ler.

- Holm har vært og er en fantastisk målvakt. Sammen med kombinasjonen av at vi er disiplinerte i egen sone så forteller det at vi er det laget som slipper inn minst mål i ligaen, avslutter Klavestad.

Stolt Oilers-sjef

Daglig leder Terje Haukali var en blid mann etter triumfen i Fredrikstad, og innrømmer at det var enklere å komme seg opp av sengen da klokken ringte mandag morgen.

- Det er enklere å dra på jobb som serieleder, og ikke minst etter måten vi fremsto på som et lag. Jeg er rett og slett stolt, forklarer Oilers-sjefen.

Det har vært noen hyggelige dager for Oilers-systemet, selv om de i forrige uke tapte 33-0 mot «Superlaget».

- Det tapet var vi forberedt på, og vi visste at det ville bli en tøff kamp mot en herlig gjeng.

- De kampene mot «Superlaget» er vel så viktige for oss som det er for dem. Et kjempeengasjement som vi har utviklet i mange år. Til og med de importene vi henter inn står å måper over det samarbeidet vi har med dem, avslutter Haukali.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form