Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 28, 2024

I kveld avgjøres kvalifiseringsdramaet: - Alt annet enn tre poeng er irrelevant

Foran kveldens siste runde i kvalifiseringen kan alle fire lagene ende i EHL eller 1. divisjon. Ringerike Panthers ligger sist, men kan avgjøre selv.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

Ringerike Panthers må passere to lag i siste runde for å berge plassen i EHL. Tre poeng hjemme mot Comet sikrer ny kontrakt mens to eller ett poeng betyr nedrykk på Hønefoss.

Men scenariene er mange og regnestykkene krevende for mange. Foran runden skjærtorsdag står Narvik med ni poeng, Comet har åtte, Grüner sju og Ringerike seks. Grüner og Narvik møtes i Oslo.

- De som kan dette bedre enn meg sier at alt annet enn tre poeng er irrelevant. Nå ligger vi faktisk sist, men med seier har vi alle de andre lagene på innbyrdes oppgjør. Vi går inn i dette med samme mentalitet som i fjor. Da gikk det jo bra, sier Ringerike Panthers-spiller Dennis Rytter til nitten.no.

- Men det avsluttes med to finaler nå, rett og slett!

Liten tro i Narvik

Ringerike Panthers var favoritter i kvalifiseringen, åpnet med en fin hjemmeseier mot Narvik, men så fulgte tre strake tap. Tirsdag var de tre poengene mot Grüner helt nødvendige for å unngå nedrykk.

- Jeg syns vi startet jævlig bra før det kom tre tap. Mot Narvik borte tror jeg bunn fire-fem i EHL hadde fått trøbbel. Vi gjorde det vi skulle på tirsdag, og med en lignende prestasjon igjen ser jeg ingen grunn til at ikke vi spiller i EHL neste sesong, sier Ryttar.

- Dere har rett og slett fått tilbake troen?

- Det var ikke mye tro i den garderoben oppe i Narvik fredag kveld, men nå har vi det i egne hender igjen. Det har snudd litt for oss slik at vi føler vi har noe å vinne igjen. Comet har vi slitt mot borte helt siden jeg kom hit, men hjemme har vi gjort gode kamper mot dem, og spiller vi som på tirsdag, tror jeg vi skal ta tre poeng.

Også Comet slet innledningsvis i kvalifiseringen og gikk på et stygg smell i Narvik, men har nå to strake hjemmeseirer på en uke etter å ha byttet ut trenerteamet.

Ny arena

Ringerike Panthers spiller sin tredje strake sesong på toppnivå. Vil et nedrykk oppleves som en stor nedtur på Hønefoss?

- Det må nesten de som drifter klubben svare på, men det er et arenaprosjekt man har kommet et stykke på vei med, A-laget og deres sponsorinntekter påvirker også bredden. Da jeg kom hit i 2016 hadde vi tre lag. Nå tror jeg det 24. Vi var vokst mye i distriktet her. Og ikke for å virke egoistisk, men det er ikke der hodet mitt er nå. Nå handler alt om å vinne på torsdag, sier den svenske backen.

- Og da blir det en fin påske?

- Det skal jeg love deg! Det blir å feire litt og kose seg med familien uansett, men kampen avgjør humøret. Og hvis det går veien blir det hyggelig for alle involvert. Både på kort og lang sikt!

Kvalifiseringsoddsen:

Grüner - Narvik

Norsk Tipping: 3,85 - 4,50 - 1,65
Coolbet: 3,95 - 4,75 - 1,65
Comeon: 3,62 - 4,52 - 1,69
Unibet: 3,60 - 4,35 - 1,66

Ringerike Panthers - Comet

Norsk Tipping: 1,50 - 4,80 - 4,70
Coolbet: 1,50 - 5,20 - 4,75
Comeon: 1,51 - 4,65 - 4,72
Unibet: 1,53 - 4,75 - 4,10

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form