Lukk søk

Fjordkraftligaen

June 14, 2021

Hoveddommer Hallin ble korona-smittet - fortsatt ikke frisk

Det var under romjulskampene at hoveddommer Robert Hallin ble smittet. Nå skal dommeren på rehabilitering samtidig som han frykter for kommende sesong.

Hoveddommer Robert Hallin ante ingen fred og fare da han i romjulen skulle lede oppgjøret mellom de to rivalene Sparta og Stjernen. Senere ble de to kampene en stor korona-bombe hvor både flere spillere, dommere og publikum ble smittet av viruset.

Seks dager senere merket Hallin at smertene i kroppen begynte å komme, og feberen slo til.

- Ting er ikke som det skal. Formen er veldig opp og ned og jeg har slitt med pustevansker. Kroppen verker uten at jeg kan forklare smerten. Har litt feber av og til. Nå ønsker jeg bare å fokusere på å komme tilbake på isen for å dømme ishockeykamper igjen, uttalte Hallin til Nitten.no i et intervju 5.januar.

- Kommende sesong blir ikke en vanlig sesong for meg

Hoveddommeren sliter fortsatt med ettervirkninger av viruset og forteller til Nitten.no at dagene er litt tyngre enn det var for et år siden.

- Jeg har fått påvist langstidscovid eller post covid som de kaller det. Så kroppen er ikke som den skal om dagen. Utrolig trist, men sånn er det.

Dommeren fikk sin debut i daværende Get-ligaen og forteller om en hverdag fylt med ulike utfordringer.

- Dagene er veldig opp og ned. De gode dagene etterfølges som regel med noen rimelige tøffe dager.

Det ble ingen flere kamper for hverken Hallin etter at utbruddet ble kjent i romjulen. Hallin uttalte til Nitten.no tidligere at han ønsket å komme seg på isen så raskt som mulig etter at han fikk påvist korona. Nå kan de se ut som kommende sesong kan spøke for dommeren.

- Det er en ting som er sikkert, og det er at kommende sesong ikke blir en vanlig sesong for meg. Det er helt klart.

Reiser på rehabilitering i fire uker

Den svenskfødte dommeren forteller til nitten.no om en hverdag som er natt og dag fra den han hadde før han ble covid-smittet.

- Jeg føler at jeg går rundt med en kronisk hodepine, og ikke minst en ekstrem utmattelse, fortsetter han

- Mitt søvnbehov er så forsterket at kroppen trenger dobbelt så mye søvn nå, enn før. Så jeg legger meg som regel med min datter klokken 19:00 også står jeg opp når hun våkner. Får jeg muligheten så blir det en time på sofaen midt på dagen også.

Hvordan vil du beskrive den utmattelsen, Hallin?

- Veldig enkelt. En golfrunde føles ut som en marathon.

I tillegg til utmattelsen har flere symptomer meldt sin ankomst som en del av viruset. Vanligvis hører vi om savn av smak og luktesans. Begge sansene er ikke optimale for Hallin.

- Jeg har fortsatt ikke fått tilbake luktesansen, og min smakssans er vel på 30-40%. Pulsen min fyker rett i taket ved litt aktivitet, så det er en utfordrende hverdag.

Hva sier legene da?

- Det er fortsatt uvisst. De sier at det ikke er en fasit på når ting vil komme tilbake til normalen. Så jeg krysser fingrene for at det går seg til etterhvert., avslutter Hallin som nå skal på rehabilitering i fire uker for å bli frisk igjen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form