Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 11, 2023

Holøs' siste sjanse: - Har sagt jeg skal gi det ett forsøk til

Jonas Holøs håper fortsatt å gjøre comeback for Sparta denne sesongen, men dersom planen han nå har lagt slår feil, er karrieren over.

Foto: nitten.no

- Det skjer ikke noe. På stedet hvil. Nå har jeg ikke vært på is på en måneds tid heller, men jeg får prøve litt neste uke og se om det kan ha blitt noe bedre.

Slik svarer Jonas Holøs på spørsmål om skadestatus fire måneder etter han fortalte nitten.no at han frykter en strålende hockeykarriere kan være over.

En treningskamp mot Ringerike er fortsatt 35-åringens eneste for Sparta etter returen til moderklubben i fjor sommer.

- Nå er alt kontrollert så da føles det stort sett greit hver dag. Med liten belastning er det ikke noe problem, men det har egentlig ikke skjedd noe, sier Holøs, som har gått mer eller mindre skadet i over ett år.

- Tiden flyr fra deg, som du sa i september?

- Det blir bare mer og mer aktuelt det. Blir det ikke spill denne sesongen, skal det mye til at jeg prøver igjen neste. Men det får tiden vise.

Kjeder seg

35-åringen ble i fjor vår presentert som Spartas prestisjesignering da han tok med familien hjem til Sarpsborg etter 14 år som utenlandsproff i blant annet NHL, KHL, SHL, Tyskland og Sveits.

Det ble kun ti kamper i tyske Kölner Haie forrige sesong, og backkjempen sliter fortsatt med kneet til tross for et inngrep for et rundt seks måneder siden.

- Det er dritkjedelig. Man blir litt vant til det og, men det er skikkelig kjedelig. Jeg har lyst til å gjøre noe. Det er kanskje også derfor jeg vurderer en sesong til, men musklene glemmer litt hvordan det er å spille hockey og. Da dukker det opp andre vondter. Kroppen responderer ikke like bra og man blir ikke yngre, sier Holøs.

Fra sidelinjen har Holøs fått se et Sparta-lag som før jul satt klubbrekord med 12 strake seirer og inntok serieledelsen. Landslagskapteinen har tenkt at tanken om at han etter så langvarige og omfattende skadeproblemer har lite å tape på å kaste seg ut i et siste comeback-forsøk.

- Det blir litt sånn, men det spørs hvor bra det kan bli. Hvis jeg ikke klarer å gå på skøyter, er det ingen vits å prøve. Men det kan være aktuelt for å sjekke hvordan kroppen responderer. Jeg har sagt til de i klubben at jeg skal gi det ett forsøk til. Går ikke det, gir jeg opp denne sesongen. Da ligger det i kortene at det ikke blir noe mer.

Treårskontrakt

I verste fall ender comebacket i moderklubben, der Holøs signerte en treårskontrakt i fjor sommer, uten en eneste kamp i Fjordkraft-ligaen før skøytene ender på hylla.

- Hva legger du i ett siste forsøk?

- At jeg trener meg opp på egenhånd slik at jeg klarer å trene med laget på is og kan gå kontrollert på skøyter. Møter jeg veggen før det, blir det ikke noe mer. Hver gang jeg går på en smell tar det lang tid før det blir smertefritt og vanlig igjen. Skjer det igjen nå, rekker jeg ikke spille før sesongen er over.

- Hvordan vurderer du sjansene nå?

- 50-50.

Sjur Robert Nilsen har hele veien hatt et håp om å få se Holøs tilbake på isen. I oktober sa han følgende til nitten.no:

- Hvis jeg skal se i glasskula, tror jeg Jonas Holøs vil spille og være veldig viktig for oss i løpet av denne sesongen, men akkurat når det vil skje er litt mer i det blå.

Holøs håper å være en del av hockeymiljøet i Sparta Amfi fremover også dersom det viser seg at kneet stopper den aktive karrieren.

- Jeg kan tenke meg å hjelpe til i ungdomsavdelingen eller noe slikt. Hockey er fortsatt morsomt og en så stor del av livet mitt at jeg ser for meg en rolle rundt et lag i Sparta.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form