Lukk søk

Fjordkraftligaen

May 21, 2022

Holøs-ja viktig for Nilsens valg: - Det har vært noen henvendelser

Landslagsassistent Sjur Robert Nilsen har fått telefoner fra inn- og utland, men er Sparta-trener også neste sesong. En av grunnene heter Jonas Holøs.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Ja, det skal du ikke se helt bort fra, svarer Nilsen på spørsmål om Holøs' Sparta-retur var med på å påvirke hans egen fremtid.

Sarpingen var tre sesonger i Leksand og én sesong i Storhamar før han vendte hjem til Sparta Amfi. Etter å ha avsluttet sesong nummer fem på rad i moderklubben, der han er fast ansatt, innrømmer 54-åringen at det har vært henvendelser.

Etter det nitten.no får opplyst kom en av dem fra trenerløse Vålerenga for en tid tilbake, men Nilsen vil ikke kommentere enkeltklubber eller hvor konkret forespørselen var.

- Det har vært henvendelser, men fra hvem får være mellom klubbene og meg. Jeg har jobbet med dette i mange år, vært i utlandet, og det har vært noen henvendelser derfra og. Som trener må man hele tiden søke videre og aldri bli fornøyd, sier Nilsen.

Holøs-ja

Jonas Holøs har stått øverst på Spartas ønskelista i flere år. Frem mot offentliggjøringen i slutten av april, snakket partene hyppig sammen over en lengre periode. Nilsen forteller at dialogen ble mer konkret rundt juletider.

Etter hvert ble Sparta-treneren og backkjempen enige om at dette er noe vi sammen går for.

- Jeg snakket med Sjur over tid. Jeg setter pris på at han setter så stor pris på meg. Han var også litt av valget mitt da jeg vet hva jeg får av Sjur og vet hvordan hverdagen min vil se ut. Det er litt viktig for meg at det er orden på de sakene der, sier Holøs, som måtte melde forfall til VM med skade, til nitten.no.

- På de fem sesongene nå syns jeg vi jar hatt steg hele veien. Det er du også litt avhengig av. Jeg tror på kontinuitet, men ikke nødvendigvis kontinuitet for kontinuitetens skyld, sier Nilsen og fortsetter:

- En del av bremsen vi har hatt i Sparta-systemet har gått på økonomi. Det er grense hvor lenge man orker å gå rundt i det samme. Man vil gjerne ha utvikling. Det har ikke stått på stedet hvil, men litt stille. Kanskje også på grunn av korona, skal sies. Jeg håper Jonas vil hjelpe oss ikke bare sportslig nå, men også på sikt med profesjonalisering av hele klubben samt en boost hos publikum og samarbeidspartnere.

Tre år som spiller

Mens Nilsen er fast ansatt i Sparta Sarpsborg, har 34 år gamle Holøs signert en treårskontrakt som spiller. Treneren håper sarpingene kan dra nytte av backens enorme erfaring også etter de tre årene.

- Jeg har alltid vært tydelig overfor Jonas på at han må være klar for å komme hjem. Det er forskjell på å være ute i det store profflivet med bra haller overalt, mye folk og mye trøkk og ligaen her der det ikke er samme ramme rundt alle kampene. Jeg tror noen kan møte hverdagen litt der. Man må være klar for det og vite hva man går til, sier Nilsen.

- Det er også viktig ikke å komme hjem for sent og at man har noen gode år igjen. Nå får Jonas tre år som spiller og så håper jeg kan kanskje kan fortsette i ishockeyen og forhåpentligvis i Sparta etter endt aktiv karriere. Han har hatt utdannelsen sin i ishockeyen og eliteidretten og har mye å tilføre der.

- Og nå er det ingen som kan lokke deg vekk fra Sparta?

- Nei. Jeg stenger aldri noen dører for fremtiden, det er dette jeg vil jobbe med, men jeg blir i Sparta. Forhåpentligvis vil vi gjøre en enda bedre sesong neste år og da skjønner alle hva vi snakker om. Da er det finale, sier Nilsen.

Sammen med Petter Thoresen leder han i kveld Norge mot Tsjekkia i det som er teamets siste verdensmesterskap sammen før Tobias Johansson tar over.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form