Lukk søk

Fjordkraftligaen

June 15, 2022

Hjernerystelsene stopper Hansen: - Det er kjedelig

23 år gammel føler Philip Lyngsmo Hansen at hodet har fått nok smeller og avslutter hockeysatsingen på toppnivå.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er kjedelig å ta dette valget, men jeg føler det er riktig å sette helsa først nå og unngå langvarige problemer, sier Hansen til Stjernens hjemmeside.

Den relativt sett korte karrieren har allerede måtte tåle tre kraftige smeller mot hodet. Så sent som i februar smalt det i en kamp mot Ringerike der Hansen ble taklet bevisstløs.

- Da jeg gikk av isen etter kampen, så jeg ingenting. Det ble verre og verre mens jeg satt i boksen. Da jeg kom i garderoben ble det gjennomført noen tester, fortalte Hansen til TV 2 etter matchen.

Avsluttet mot Ringerike

Hansen uttalte i etterkant av Ringerike-trøkken at han fryktet for karrieren. Det skulle også vise seg å bli 23-åringens siste kamp på toppnivå.

Stjernen-spilleren er oppført på kampskjemaet i to av semifinalene mot Storhamar i vår, men kom aldri på isen.

- Jeg er glad i hockey og kommer til å savne å være en del av laget, sier Hansen.

Fredrikstad-gutten gikk gradene i Stjernen før han flyttet til Sverige og spilte én sesong for Växjö Lakers. Etter returen til hjemlandet ble igjen Stjernehallens hans hjemmebane avbrutt av to korte låneopphold i Grüner de to siste sesongene.

Studier og jobb

Ifølge Stjernens hjemmeside venter nå studier og jobb for Hansen.

- Philip har slitt med å få istid her i Stjernen, men han har vært positiv og ønsket utlån til Grüner for å få mer istid og utvikle seg. Kjedelig for Philip å måtte gi seg nå, og selvfølgelig også beklagelig for Stjernen at en av de lokale spillerne våre ikke kan være med videre, sier sportssjef Darren Treloar.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form