Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 14, 2022

Historisk Grüner-dobbel: - Det har vært tøft

Grüner-spillerne måtte vente helt til runde to av seriespillet før sesongens første poeng kom, men seiersrop to ganger på rad er rekord på Grünerløkka.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Etter ha møtt alle lagene én gang sto Grüner uten poeng for en uke siden selv om Stavanger Oilers da kun klarte å score ett mål i ligaens minste arena.

3-2-seieren borte mot naboen Manglerud Star i helgen var like viktig som den var etterlengtet og torsdag ble Ringerike slått hele 7-2.

- Det var utrolig deilig og ikke minst veldig viktig for oss. Vi er kjempefornøyde, sier Grüners Tobias Skuterud til nitten.no.

Han noterte to assists i seieren der Nils Carnbäck var involvert i hele av fire målene og Karl Olovsson, en annen av de nye importene, scoret to mål. Nettkjenning ble det også på nykommer Calle Spaberg Olsen.

- Det er absolutt det beste vi har gjort denne sesongen. Alle jobbet for hverandre og gjorde det vi ble enige om. Rett og slett en bra hockeymatch. Klarer vi å bygge videre på dette, ser det ganske bra ut. Det er litt lettere å gå på trening når det går bra.

Skrev historie

Skuterud kom til Grüner etter opprykket våren 2019 og har denne uken fått være med på noe ingen tidligere har opplevd i Oslo-klubben - nemlig å vinne to strake kamper på øverste nivå.

I de foregående sesongene har det blitt henholdsvis fem, tre og fem seirer, men aldri to på rad.

- Vi fikk høre dette etter matchen i går! Det er bra vi har fått til det, sier Skuterud.

- Hvordan vil du sammenligne årets Grüner-lag med tidligere utgaver?

- Jeg føler det er det beste laget vi har hatt. Vi hadde et bra lag forrige sesong også, men jeg syns dette er enda bedre.

En styrket tropp og økt profesjonalitet førte til at Oslo-klubben gikk ut med ambisjoner om å komme til sluttspillet denne sesongen. Da gjør det vondt for spillere og ledere å starte med ni strake tap.

- Det har vært tøft. Når man går ut med større ambisjoner og ønsker å konkurrere om åttendeplassen føles det ikke godt. Det gjør det ikke. Vi skjønner vi trenger seirer så det var veldig viktig for oss med disse poengene nå, sier 25-åringen.

Oslo-trippel

Etter 11 seriekamper har Grüner nå passert Ringerike med sine seks poeng. Avstanden opp til Lillehammer og overraskelseslaget Manglerud Star er på ni poeng.

- Vi har jobbet veldig hardt hele veien og vet litt hva som har vært problemet. Når vi følger prinsippene vi er enige om og jobber som et lag, tror vi at vi kan konkurrere med alle, sier Skuterud.

- Åttendeplassen er fortsatt målet. Nå har MS fått en kjempestart, men vi skal bare krige på og ta så mange poeng vi klarer.

Torsdag kveld skjedde noe så sjeldent som at alle tre Oslo-klubbene på toppnivå tok tre poeng. Mathis Olimb ble matchvinner i Stjernehallen med sin sene nettkjenning og sendte Vålerenga til topps og MS slo til med en råsterk borteseier over Frisk Asker i tillegg til Grüner-triumfen.

- Bra for Oslo-hockeyen, men sånn egentlig er det jo dumt for oss at MS vinner, sier Grüner-spilleren.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form