Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 16, 2024

Hektisk «Deadline Day»-innspurt på Jordal - VIF henter amerikaner: - Kan tilføre noe ekstra

Klokken 23:37 torsdag kveld fikk Anders Myrvold de siste detaljene på plass; den amerikanske forwarden Trevor Mingoia er klar for Vålerenga.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det var dramatisk isen da Vålerenga lå under fire ganger før de snudde lokaloppgjøret mot Lørenskog i sluttminuttene, men også i gangene rundt på Jordal.

Sportssjef Anders Myrvold jobbet intenst med å styrke VIF-troppen på overgangsvinduets siste dag og snakket jevnlig med agenter, sportssjefer og klubber gjennom kvelden og natten.

Da nitten.no forlot Jordal rundt klokken 21 torsdag kveld, så det til at avtalen var off. Først klokken 23:37, og med 23 minutter igjen til overgangsvinduet stengte, kom Myrvold i mål.

Amerikanske Trevor Mingoia hentes fra Västerås og HockeyAllsvenskan.

- Han har spisskompetanse, offensive ferdigheter, erfaring fra DEL, SHL og Liiga og er supermotivert for å komme hit. At vi fikk landet ham er veldig gøy, sier Myrvold til nitten.no.

Kjøpes fri?

Svenske Expressen skriver at Vålerenga betaler rundt en halv million for å hente 32-åringen til Norge foran serieinnspurten og sluttspillet.

Västerås har hatt en skuffende sesong og ligger nå på 12. plass i HockeyAllsvenskan. Med en mulig sommerferie kun uker unna, har laget kvittet seg med flere sentrale spillere, som Mingoia, de siste dagene for å spare penger.

Med Mingoia-overgangen spares Västerås også en såkalt sign off-bonus de måtte betalt dersom amerikaneren fullførte kontrakten.

- Hvor hektisk var denne dagen, Myrvold?

- Dagene! Det kan jeg si, dette er omfattende. Spillermarkedet nå er veldig vanskelig og vi hadde ikke hentet hvem som helst. Det måtte bli noen vi mener kan tilføre noe ekstra. Hvis ikke er det ingen vits, sier sportssjefen som tidligere i uken kvittet seg med backen Andrew Nielsen.

Samlet inn penger

Da det i fjor høst ble kjent at Västerås hadde sjansen til å signere Mingoia, samlet supporterne inn 1,5 millioner for å gjøre overgangen mulig.

Amerikaneren kom til Europa første gang sommeren 2018 og ble kun etter noen måneder i Västerviks IK, hentet til SHL og Rögle.

Mingoia gjorde så 64 poeng på to sesonger i finske KooKoo, der han spilte sammen med Alexander Bonsaksen, og 78 poeng for Grizzlys Wolfsburg i to sesonger i tyske DEL.

Denne sesongen ble innledet hos finske Kärpät før det ble 23 poeng på 28 kamper for Västerås.

- Det er tilfredsstillende at vi fikk landet denne når vi har holdt på så lenge, sier Myrvold.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form