Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 21, 2023

Røymark har ikke glemt sesongens sureste tap: - Det sitter i enda

Vålerenga reiser til Stavanger med 11 strake seirer, men veteranen Martin Røymark husker fortsatt nederlaget i DNB Arena for to måneder siden godt.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det sitter i litt enda, faktisk, sier Røymark til nitten.no før avreise til Stavanger og DNB Arena tirsdag formiddag.

To av seriefavorittene møttes allerede i tredje runde der Oilers kjørte over VIF og ledet fortjent 2-0 etter første periode etter å ha løsnet 21 skudd. Gjestene hevet seg og utlignet etter hvert til 3-3 bare for å se Simon Bourque avgjøre 35 sekunder før slutt.

- Den var sur. De var best i første periode og vi i de to siste. Vi har blitt bedre siden den gang, men jeg vet ikke med dem. Det får vi vel se i kveld. Det er ingenting som er deiligere enn å vinne der borte så vi får håpe vi er klare fra start av denne gangen, sier Røymark.

Nummer én mot tre

Vålerenga har kun avgitt poeng i to kamper så langt denne sesongen og reiser vestover som serieleder. Stavanger Oilers har åtte poeng opp til Oslo-laget med én kamp mindre spilt.

- Hvis man ser på tabellen har vi overtaket på dem, men vi har tapt den eneste kampen vi har spilt mot dem denne sesongen. De er heller ikke mange poengene bak oss. Og vi har kun spilt en tredjedel av sesongen, minner landslagsspilleren om.

Mens Vålerenga er i fantastisk form, kommer Oilers nå fra to strake seirer etter fadesen i Halden. I DNB Arena er det kun Storhamar som har tatt poeng fra Anders Gjøses gutter denne sesongen.

- Er du overrasket over Oilers-starten, Røymark?

- Kanskje. De har kanskje ikke vunnet så klart mot de antatt svakere lagene som ma hadde ventet, men jeg vet helt ærlig ikke hva jeg hadde forventet av dem. Kanskje litt mer poeng, jeg vet ikke.

Styrket

Vålerenga-trener Fredrik Andersson har snakket om at laget fremstår mer solide denne sesongen. Martin Røymark peker på at VIF har tatt tre poeng i samtlige 16 kamper som er vunnet.

- Vi har tryggere forsvarsspill og er mer stabile over hele banen. Det ble ikke mange tap forrige sesong heller, men da spilte vi en del uavgjort. Nå har vi klart å avgjøre de kampene, sier 37-åringen.

Vålerenga-troppen er også styrket de siste ukene med backen Andrew Nielsen og den tidligere Stjernen-spilleren Alex Dostie. Nykommerne har kun fått oppleve seirer med VIF-gjengen så langt.

- Vi har vunnet noen matcher på rad, men vi trenger ikke å ta av helt heller. Det er jevnt i troppen hvis ikke folk har fått med seg det. Og veldig lenge igjen! minner «Røya» om.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form